Återigen lite härliga Premier League matcher på stryktipskupongen efter EM-kval matcherna som varit. Jag tror också att det är första gången i höst som vi har en toppmatch med på Stryktipset.

Här följer stryktipsförslag vecka 37

Match 1. Manchester United – Liverpool (12)

H: Carrick och Jones testas matchdagen annars skadefri trupp att välja ifrån. Har haft helt ok form även om spelet inte varit lysande med de spelare som man har i truppen. Förlorade dock senast med 2-1 borta mot Swansea. Eventuellt får nya forwarden och talangen Anthony Martial chansen som blev klar för Manchester United precis innan fönstret stängde.

B: Liverpool har också haft fin form och därför var det ganska oväntat att laget förlorade hemma mot West Ham med 0-3 på Anfield i förra omgången. Lallana, Henderson och Allen testas matchdagen. Flanagan och Sturridge missar definitivt matchen. Tror på en öppen match liknande då Liverpool mötte Arsenal borta. Då var det mängder med målchanser och dessutom vill nog båda lagen vinna efter sina förluster senast.

Vårt tips 12

Match 2. Arsenal – Stoke (1)

H: Har fin form och brukar ha lätt för Stoke hemma. Jack Wilshere testas matchdagen. Rosicky och Wellbeck är långtidsskadade och kommer inte till spel men truppen är så pass stor så det här grejar Arsenal.

B: Ingen vidare form. Endast 1 seger på de 8 senaste och den kom i engelska ligacupen. Har som sagt svårt för Arsenal och har fölorat stort på Emirates i de 2 senaste mötena där. Arnautovic, Johnson och Diouf testas sent. Odemwingie missar matchen och även Shawcross ser ut att få svårt att bli spelklar efter sin skada.

Vi spikar ettan!

Match 3. Crystal Palace – Manchester City (1×2)

H: Har fått en mycket fin start på säsongen och kan mycket väl överraska här. Hemma är man svårslagna och kommer stärkta efter segern på Stamford Bridge senast borta mot Chelsea. Det enda som oroar lite är skadeläget. Många spelare som har småskador och testas matchdagen. Chamakh och Ward missar definitivt matchen.

B: Har minst sagt övertygat såhär långt. 4 raka segrar och kanonform. 10-0 i målskillnad och det har sett hur stabilt ut som helst. Yaya Touré har varit strålande på mitten. Nu har man dessutom spetsat till truppen med Kevin De Bruyne. Så det är angenäma problem i citylägret. Några storstjärnor kommer behöva sitta på bänken. Hur reagerar Samir Nasri? Man är så klart favoriter här men efter solsken kommer regn och magkänslan säger att det faktiskt kan hända nåt här. City har haft många spelare ute på landslagsuppehåll. Orkar man ladda om mot svåra Palace borta?

Vårt tips, 1×2

Match 4. Norwich – Bournemouth (12)

H: Förlorade med 3-0 senast mot Southampton och fick sig ett tankeställare hur tuff Premier League kan vara i förhållande till The Championsship. Har tagit några poäng inledningsvis men kan få det jobbigt att hänga kvar i slutändan i år. Martin Olsson ser ut att bli spelklar efter några smällar som han åkt på under EM-kvalet.

B: Bournemouth kommer för mig vara årets utropstecken. De matcher som jag har sett så ser man riktigt starka ut och klarar av tempot i Premier League väl. Pressar man bland annat Liverpool borta så räds man inte något lag och har en offensiv mentalitet inbyggd i laget. Kan mycket väl överraska här och tvåan känns som ett måste att ha med på stryktipset.

Vårt tips, 12

Match 5. Watford – Swansea (1×2)

H: Knackig form på Watford. Ingen vinst på de 7 senaste och rejält problem med målskyttet. Skadeläget ser annars ljust ut och förr eller senare vänder det. Kan man överraska här?

B: Swansea har öppnat säsongen starkt. Man har inte förlorat än och har hunnit med att avverka både Chelsea och Manchester United. United slog man senast med 2-1 hemma. Självförtroendet på topp och man kan mycket väl bärga en ny 3-poängare här.

Vårt tips, 1×2

Match 6. West Bromwich – Southampton (x)

H: På hemmaplan brukar man vara starka. Spelar fysiskt och rejält och ger de flesta lag problem. Har endast Foster på skadelistan. Kommer bjuda upp till match här.

B: Vann övertygande senast över Norwich med 3-0 hemma. Bortaplan har man haft det lite tyngre på där man tagit 2 poäng på 2 matcher. Defensiven är som vanligt annars strålande och det känns som att ett kryss här ligger nära till hands.

Vårt tips, x

Match 7. Birmingham – Bristol City (1)

H: Ser väldigt starka och stabila ut. har trots bra motstånd vunnit de flesta av sina matcher. Ingen förlust på de 6 senaste. Ser ut att bli ett topplag i år och kommer verkligen blanda sig i striden om Premier League platser.

B: Kommer få rikta in sig på att hänga kvar. Ska mycket till om man ska få med sig en poäng här.

Vårt tips, 1

Match 8. Bolton – Wolverhampton (1×2)

H: Har inlett säsongen svagt. Hemma på Reabook stadium brukar man ändå bjuda till och kan mycket väl slå Wolves här.

B: Brukar blanda sig i toppen men känns lite ostabila såhär långt. Vet inte riktigt var vi har laget och kan lika gärna vinna stort här som att man åker på en brakförlust. Därför känns en helgardering på sin plats.

Vårt tips, 1×2

Match 9. Brighton – Hull (1)

H: Har inlett säsongen strålande. 4 vinster och 1 oavgjord såhär långt. Möter tufft motstånd här man moralen är på topp och hemma går man så klart för 3 poäng

B: Starkare hemma än borta. Är ett bra lag och kommer vara med i toppen när vi summerar säsongen framme i maj. Men vi tror faktiskt att man får ge sig här.

Vårt tips, 1

Match 10. Leeds – Brentford (12)

H: Opålitliga Leeds! Brukar alltid spricka på dem och kan nog ge sig den på att den här matchen slutar kryss bara för att. Leeds är klara favoriter här.

B: Släpper in en hel del mål och kommer få kämpa för att hänga kvar. Ettan känns given som utgång men vi tar med 2:an och chansar för att jaga in lite pengar.

Vårt tips, 12

Match 11. Preston – Derby (1x)

H: Spelar målsnålt och har inte fått målskyttet att lossna än. Känns som en jämn historia som kan sluta lite hur som helst. Vi utgår från krysset och tar med ettan på kupongen i form av hemmaplan.

B: Säsongsinledningen har inte riktigt levt upp till förväntningarna. Man hade nog räknat med att ligga lite bättre till i tabellen. Ingen vinst på de 6 senaste och jag tror inte att man tar första 3:an för säsongen här.

Vårt tips, 1x

Match 12. Falkenberg – AIK (2)

H: Krigar för nytt kontrakt. Förlorade hemma mot Norrköping med 0-1 senast. Tror inte att man räcker till här.

B: Riktigt fin form och frågan är om det ska bära hela vägen till SM-guld. 5 raka segrar nu och endast 2 poäng upp till serieledande Göteborg.

Vårt tips, 2

Match 13. Malmö FF – Elfsborg (1×2)

H: Kan koncentrera sig ett tag på Allsvenskan nu när Champions League – kvalet är över innan riktiga slutspelet drar igång. Frågan är hur det tuffa matchandet slitit på truppen. Hemma är man starka men möter ett bra bortalag i Elfsborg här. Måste i princip vinna om man ska ha någon chans på guldet.

B: En riktigt viktig match för Elfsborg. Vid vinst blandar man sig in i guldstriden på allvar. Bortaspelet har varit bra i år och är en stor del till att man finns med i toppen. 6 vinster, 2 oavgjord och 3 förluster. Utgångstipset får bli kryss men känns som det kan sluta lite hur som helst så vi väljer att helgardera.

Vårt tips, 1×2

stryktipset vecka 37

Kommentarer om stryktipsförslaget vecka 37

  • Systemet som vi tippar den här veckan är ett reducerat system. Det bygger på 4 helgarderingar, och 4 halvgarderingar för 144 kronor. Det har 12 rättsgaranti och med det menas att om det är 13 rätt på ramen så är det minst 12 rätt på en utskriven rad.
  • Observera att det är 10 miljoner i jackpot och dessutom ont om säkra matcher på kupongen vilket borde kunna leda till fin utdelning
  • Veckans säkraste match tror vi Arsenal är hemma mot Stoke.
  • Skrällen tror vi Crystal Palace kan stå för hemma mot Manchester City
  • Spelstopp på Stryktipset vecka 37 är Lördag 13 september klockan 15.59

Hur tippar ni? Vilken match tror ni är säkrast på tipset?

Kommentera gärna… så ses vi på Lördag… igen!