Champions League är åter på tapeten och mycket glädjande får vi återigen se en svensk representant i Malmö FF. Om gruppspelslottningen blev inspirerande senast det begav sig för Malmö, kan man konstatera att det minst sagt kommer bli en häftig upplevelse även denna gång. Så här ser gruppen ut (Grupp A):

  1. Malmö
  2. Real Madrid
  3. Paris Saint Germain
  4. Shakhtar Donetsk

Inleder i Paris

Malmö ställs alltså mot PSG i den första gruppspelsmatchen. Försnacket drar igång i Champions League-studion redan kl 18:00 i TV3/Viaplay som sänder matchen med start 20:45.

Startuppställningar – Zlatan tillbaka!

Det har spekulerats en hel del om stjärnans vara eller icke vara på sistone. Ända sedan EM-kvalet förra veckan har svensken haft en del skadebekymmer och vilades helt i helgens match mot Bordeaux. Enligt uppgift är han dock fit for fight igen och lär inleda på topp mot sin gamla klubb. Startelvorna kommer att uppdateras här allteftersom vi närmar oss avspark på Parc des Princes.

Förväntade startuppställningar (uefa.com):

Possible lineups

PSG: Trapp; Marquinhos, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell; Matuidi, Thiago Motta, Verratti; Cavani, Ibrahimović, Di María.

Out: Aurier (suspended)
Doubtful: Ibrahimović (knee)

Malmö FF: Wiland; Tinnerholm, Bengtsson, Árnason, Carvalho, Yotún; Lewicki, Adu, Berget; Djurdjić, Rosenberg.

Out: none

Speltips

Att Malmö FF ska avancera från gruppspelet är ingen realistisk tanke. Man är, helt befogat, tippad som jumbo och lär bli gruppens slagpåse. Konstigt vore ju annars. Däremot är jag inte lika säker på att förlusterna kommer bli så stora som de kanske ”borde”. I synnerhet syftar jag på bortamatcherna, där man under föregående år faktiskt visade att det finns defensiv kapacitet. Enda utskåpningen skedde väl egentligen mot Atlético Madrid (5-0). Men då rann det iväg på slutet, och man hade faktiskt 0-0 i halvtid.

Jämfört med förra året är skåningarna inte alls mycket sämre. Det finns hopp om att i första hand prestera på bortaplan, för att i andra hand eventuellt stjäla några poäng hemma på Malmö Stadion. Mot PSG lär primärt fokus så klart ligga på det defensiva arbetet, med snabba kontringar om tillfälle ges. Det råder givna förutsättningar. Frågan är bara hur pass länge man lyckas stå emot.

PSG är ett lag som spelar med extremt stort bollinnehav och tålamod. Dessutom får vi säkert se ett Malmö som ligger lägre än vad lagen i Ligue 1 normalt sett gör. Det ska bli intressant att se hur fransmännen agerar. Att slå inlägg är ingen taktik man tillämpar i första taget. Nej,  inledningsvis spelar man sig hellre igenom och väntar på att ytor ska dyka upp. Lyckas då Malmö hålla ett organiserat försvarsspel är chanserna för max 1-0 i halvtid goda. Om nu PSG skulle göra 1-0 tidigt i matchen finns det samtidigt hopp om att man återgår till det tålmodiga possession-spelet.

Undertecknad finner en del värde i oddset för under 1,5 mål i första halvlek och synar det till oddset 1.72 hos bet365