Champions League på tapeten i afton och jag ser stor potential i matchen Porto v Chelsea med start 20:45.

Det går ju sådär för Chelsea just nu, åtminstone i ligaspelet. Blandade resultat har gjort att man endast har åtta poäng på sju spelade matcher vilket för närvarande placerar laget på undre halvan i Premier League. Detta, helt befogat, under all kritik och frågan hur man ska hitta tillbaka på vinnarspåret.

Inför den inledande gruppspelsmatchen i CL, mot M. Tel Aviv, var förutsättningarna ungefär dem samma. Dåliga/mindre önskvärda resultat i ligaspelet skulle brytas med en övertygande seger på Stamford Bridge. Så blev det också (4-0). Just när man trodde att Chelsea var på gång, med bl.a seger mot Arsenal, kom så nästa bakslag då man i helgen höll på att förlora mot Newcastle, men lyckades i slutskedet hämta upp ett tvåmålsunderläge på St James’ Park.

Nu reser man alltså till Portugal för att ta sig an FC Porto. Ett lag som för tillfället toppar den inhemska ligan och är riktigt vassa hemma på Estádio do Dragão. Visserligen fick portugiserna ”bara” 2-2 borta mot Dynamo Kiev i den första matchen, men man bör inte lägga för stor vikt i just det mötet. Trots att ett motstånd av världsklass kommer på besök är jag övertygad om att Porto kommer vara lika konsekventa i sitt agerande på hemmaplan – med mycket energi, kreativitet och framförallt offensiv lusta.

Tänkbara startelvor (uefa.com)
Porto:
Casillas; Maxi Pereira, Maicon, Marcano, Layún; Rúben Neves, André André, Imbula; Corona, Aboubakar, Brahimi.
Out: André Silva (ankle)
Doubtful: Brahimi (knee)

Chelsea: Begović; Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta; Matić, Fàbregas; Willian, Oscar, Hazard; Costa.
Out: Courtois (knee)

Gillar det jag ser i båda lagen, med undantag för eventuella knäproblem på Brahimi i hemmalaget. Förhoppningsvis kommer han till spel och kan bidra med sin snabbhet i offensiven. I övrigt fina elvor som sagt.

Förutsättningarna är ganska klara. För att undvika ytterligare kritik och trubbel bör Chelsea inte förlora här. Lättare sagt än gjort, trots att man är ett av världens bästa lag. Man ställs ju mot en helt klart kapabel motståndare här. På bortaplan dessutom. Det kommer bli tufft att hålla nollan. Poängchans kommer, i min bok, gå hand-i-hand med ett mål framåt.

Bolagen förväntar sig en tillknäppt och målsnål tillställning här då man ger fina odds för mål i olika former. Ett mål åt endera håll lär öppna upp det här mötet, och med så mycket kvalitet på banan kan jag inte låta bli att kliva in.

Båda lagen gör mål finns till 1.90 hos bet365.

Testar även specialspelet ”båda lagen gör mål & över 2,5” hos samma bolag till 2.62