Åter tillbaka på Svenskt Spel inför bettingåret 2016, vilket förhoppningsvis blir ett lyckosamt sådant. Ett trevligt utbud med PL och några fighter i La Liga på schemat denna lördag. Fastnat särskilt för derbyt i Katalonien. Espanyol v Barcelona 16:00.

Barcelona tog till slut, får man väl ändå säga, en komfortabel 4-0 seger mot Betis senast. En hel del märkliga situationer i första halvlek följdes upp av en stabil insats i andra där siffrorna kunde ha blivit större. Man ångar på som serieledare inför eftermiddagens match.

Espanyol, å sin sida, fortsätter att svaja i mittenträsket efter förlusten borta mot Sevilla. Man spelade dock hyfsat, kom till en hel del chanser men kunde samtidigt ha släppt in ett tredje mål i slutet. Tycker att det finns väldigt fin offensiv kvalité i det här laget. I synnerhet i strikern Felipe Caicedo. Trots en relativt trevlig spelidé har laget spelat under 2.5 mål i fem raka matcher, vilket i min bok är ganska anmärkningsvärt.

I stort sett intakta trupper i bägge lägren där lagen förväntas ställa upp enligt följande:

Espanyol: Pau; López-Roco-González-Duarte; Sanchez-Diop; Pérez-Moreno-Asensio; Caicedo

Barcelona: Bravo; Alves-Mascherano-Piqué-Alba; Iniesta-Busquets-Rakitic; Messi-Suárez-Neymar

Har således fastnat för målmarknaderna i den här matchen. Ett Barcelona i fin form är en rimlig kandidat till att bryta hemmalagets svit av underspel samtidigt som jag är ganska hoppfull om att Espanyol kan hitta nätet på El Prat.

Av förklarliga skäl tvingas vi fokusera på 3,5-linan i stället för 2,5. Är dock beredd att investera ändå.

Antal mål i matchen (goal line) spelas till 2.050 hos bet365

1-3?