Måndagen bjuder på en intressant bottenfight i La Liga. Levante krigar för att lämna det prekära tabelläge man hamnat i när Las Palmas gästar Ciutat de València i kväll 20:30.

Levante ligger alltså sist i La Liga inför den 21:a omgången. Aningen överraskande att man bara tagit 14 poäng. Men laget har ju spelat allt annat än bra så här långt, även om man ryckt upp sig offensivt den senaste tiden.

Matchen mot Rayo Vallecano för ett par veckor sedan påminner en hel del om kvällens möte. Då, en svängig match som fullkomligt eskalerade sista kvarten med tre mål och till slut en hemmaseger med 2-1. Deyverson är det största hotet framåt hos Levante, och han utökade sin målskörd förr helgen när laget föll med 4-3 borta mot Celta.

Den här matchen har potential att bli precis lika ”svängig” och händelserik som de två senaste matcherna. Därför menar vissa att över 2,5 mål bör spelas. Men jag riktar i stället fokus på hörnor.

Levante har absolut inget att förlora i detta läge och jag räknar med full fart från start. Att man ska köra över Las Palmas rent målmässigt har jag mycket svårt att se, då försvarsspelet varken har varit eller är att lita på. Vi får inte glömma bort att det här är två lag som för tillfället krigar för sin överlevnad.

Las Palmas är seriens sämsta lag på bortaplan och jag förväntar mig inget annat än låga försvarsställningar växlat med snabba omställningar. Levante måste framåt och under 90 minuter, sett till den förväntade matchbilden, bör man ha god chans att fixa sin hörnlina på 5,5 till ett alldeles för högt odds.

Levante över 5,5 hörnor är värt att testa till 2.20 hos betsafe