Lunchmatcher i Italien är alltid ett trevligt inslag under söndagar. Ett fint möte får vi även denna gång när ett pressat Genoa reser till Milano. Håller mig aningen kortfattad denna gång.

Att varken Genoa eller Sampdoria har lyckats komma upp i nivå denna säsong är inget annat än en stor besvikelse. Det är ju på övre halvan, runt Europa League-platserna, man bör husera. Med det sagt är det någonstans katastrofalt att ligga på 16:e respektive 17:e plats så här långt. Nu är jag inte direkt orolig för att Genoa inte kommer hänga kvar i Serie A. Klättringen uppåt bör ske framöver, trots att det ”börjar brinna i knutarna”.

Perrotti släpptes till Roma. In kom Alessio Cerci. En spelare jag personligen håller väldigt högt och som har alla förutsättningar att bidra och lyckas här. Dessvärre saknas målskytten Pavoletti, vilket såklart är ett tufft avbräck.

Milan och Sinisa Mihajlovic köpte sig lite tid genom segern i Milano-derbyt för ett tag sedan. Kanske finns det hopp om att kunna rädda upp en annars medioker, kall och tråkig säsong präglad av allt annat än positivitet. Bortsett från 1-1 hemma mot Udinese senast, verkar laget vara lite ”på gång”. Förväntar mig inget annat än full fart framåt med Bacca och Balotelli längst fram.

Två lag under press som vill vinna. Ett Genoa som behöver bryta måltorkan ställs mot ett, inte alltid, så stabilt hemmaförsvar. Lunchmatch. Jag gillar förutsättningarna här.

Båda lagen gör mål är värt en slant till 2.00 hos betsafe