Vi får ändå en hyfsad lördag trots att Premier League lyser med sin frånvaro. Bryter mönstret en aning och väljer ett annorlunda upplägg, med fokus på mer än bara en match.

16:00 – Las Palmas v Barcelona
Ö-laget ligger risigt till i La Liga. Helt enligt förväntan. Har haft problem med målskyttet på senare tid, och möter Barca i ett prekärt läge. Det är dock på hemmaplan laget har visat fina intentioner och presterat som bäst. Med förmågan att överraska känns det inte helt avlägset att man ska kunna hota här. Att backa hem i 90 minuter mot ett Barcelona, som i stort sett alltid erbjuder målgaranti, är ingen hållbar idé. Räknar med att tappert försök från Las Palmas.

Båda lagen gör mål testas till runt 2.00

20:00 – Angers v Montpellier
Nämnde för ungefär en månad sen att Angers var ”ett sjunkande skepp”. Mycket riktigt har också förlusterna duggat tätt i upptakten på 2016. Ställs nu mot ett pressat Montpellier som, i motsats till Angers, förmodligen kommer klättra uppåt i tabellen. Jag ser för tillfället stora brister i hemmalaget som dessutom är belastade av skador och avstängningar till detta möte. Montpellier är fullt kapabla att utnyttja detta samtidigt som man kommer stärkta av segern senast.

Montpellier över 1,5 mål lockar till 3.25

20:45 – Inter v Sampdoria
Ett fint möte i Milano med potential att bli riktigt underhållande. Inters fina form har ju helt klart stannat av, även om man fortfarande är med och slåss om europaspel. Ställs nu mot ett Sampdoria som haft allt annat än flyt denna säsong. Montella förfogar dock över en trupp gjord för övre halvan och bör plocka sina poäng framöver. Inter är inte att lita på i dessa sammanhang och jag skulle inte bli förvånad om Sampdoria ordnar en viktig poäng här.

Krysset spelas till fina 4.00

Samtliga odds är hämtade från bet365 som även livesänder matcherna