Veckan fortsätter i fotbollens tecken då vi får ännu en dag med europeisk toppfotboll på menyn. Kanske inte superheta möten just denna torsdag, men värdet huserar trots allt. Siktar på X i Granada v Sporting Gijón med avspark 20:00.
Bottenmöte och ångest alltså. Någonstans hade man väl förväntat sig att dessa lag skulle figurera på undre halvan, men är ändå lite förvånad över att Granada ligger näst sist så här långt in i säsongen. Inför i året skeppade ju även Pozzo över både Ighalo och Nyom till Watford, vilket gjorde att spetskvalitet i såväl offensiv som defensiv bemärkelse blev lidande.
Hur som helst. Man lyckades skrälla borta mot Deportivo senast och nu väntar ännu en tuff utmanare från Gijón.
Sporting ligger ju minst sagt risigt till i tabellen och får det tufft att fixa nytt kontrakt. Det finns ingen stabil grund att luta sig tillbaka på, utan verkar plocka poäng både hemma och borta beroende på tillfälligheter och dagsform. Har en vass offensiv med Castro och Sanabria längs fram med fömågan att förvalta eventuella lägen.
Förväntar mig att Granada för den här matchen mot ett relativt lågt liggande Sporting med fokus på omställningar. Man kan argumentera för att Granada kommer klättra framöver och fått vind i seglen efter segern senast, men till 2.05 är jag inte alls intresserad.
Krysset är värt att synas till 3.40 hos betsafe