Härligt utbud denna torsdag där både Europa League-slutspel och Allsvenskan finns att tillgå. Dagen till ära kör jag det uppskattade konceptet ”gott & blandat” med kortare motivering kring varje spel.

19:00 – Östersund v AIK
Intressant match som påminner om gårdagens fight mellan J-södra och Malmö. En nykomling som sprudlar av energi och offensiv vilja mot ett etablerat topplag. Östersund imponerade borta mot Hammarby senast och kan tvinga fram det bästa ur ”Gnaget”, som förmodligen kommer ligga i toppen när det kommer till målproduktion i år. Köper inte att underspelet är favorit här. Över 2,5 mål synas till 2.10.

21:05 – Athletic Bilbao v Sevilla
Spanskt mot spanskt i en kvartsfinal som känns oerhört jämn på förhand. Jag tror hemmafördelen kan bli särskilt viktig här och Bilbao kommer göra allt för att skaffa sig ett välbehövligt försprång inför returen. Man har slagit Sevilla i de fem senaste hemmamatcherna och trots mindre bra form på slutet är jag villig att sätta min tro till Aduriz och co här.
Raka ettan spelas till 2.20.

21:05 – Villareal v Sparta Prag
Ännu en spansk utmanare till EL-titeln alltså. Den ”gula u-båten” går otroligt starkt i La Liga det här året och ställs nu mot slutspelets lurige underdog. Räknar med stor dominans i bollinnehavet från hemmalagets sida, där Sparta mest bör ägna sig åt kontringar och försvarsspel. Förlitar mig starkt på denna matchbild och väljer därför ett hörnspel som, under förutsättning att Villareal anfaller i 90 min, ska ha stora chanser att landa på fötterna.
Villareal först till 7 hörnor spelas till 2.10.

Tack för att ni tog er tid! Samtliga spel är hämtade från bet365