Helgen är passé men gladeligen nog har vi en fullspäckad vecka framför oss med såväl toppeuropeisk fotboll som allsvensk sådan. Väljer i dag att kliva in på Roma, som bara ska köra över ett medelmåttigt Bologna hemma i huvudstaden.

Vi behöver väl knappast dra hela storyn igen. Spalletti och Roma har hämtat kraft efter en medioker höst och är nu återigen inblandade i toppfighten, åtminstone om andraplatsen som betyder direktplats i Champions League. Eftersom nu Napoli vann i helgen är det nästan ett måste att Roma gör detsamma.

Bologna gör väl det som förväntas, men inte så mycket mer än så. Har ännu inte helt säkrat ett nytt kontrakt inför nästa säsong även om det förmodligen blir ett faktum inom några omgångar. Formen är dock inte den bästa med tre raka förluster och en fortsatt skadad Roma-bekanting i Mattia Destro som varit Bolognas stora målskytt i år.

Visst är Bologna kapabla att störa ett lag som Roma, men hur man än vrider och vänder på det har jag mycket svårt att se Bologna ta några poäng just i kväll. Klasskillnaden, motivationen och formen är alla faktorer som pekar på en hemmaseger här. Att spela ett hcp känns väldigt naturligt till ett godkänt odds.

Roma -1,5 mål (asian) spelas till 2.025
Oddset är spelat hos bet365 som också livestreamar matchen gratis med start 20:45