Söndagen bjuder på en hel del trevligt och jag vänder mig till den tyska marknaden. I detta fall handlar det om Ruhr-derbyt Schalke 04 v Borussia Dortmund där hemmalaget blivit lite väl underskattade av bolagen. Avspark 15:30.

Schalke trummar på i ligaspelet där siktet på CL-platser är tydligt. För närvarande har man långt i från säkrat en sådan plats, och pressen ökar stadigt i takt med en nalkande vår och olägliga poängtapp. Trots en sjundeplacering skiljer det endast fem poäng upp till tredjeplacerade Hertha Berlin.

På tal om säkrade platser och Champions League. Dortmund vilar stadigt bakom Bayern München, som ju i vanlig ordning och rent praktiskt säkrat ännu en ligatitel. Man kan argumentera för att Dortmund, redan nu, egentligen inte har särskilt mycket att spela för. Desto mer att ta hänsyn till i Europa League, där returmöte med Liverpool ligger runt hörnet efter 1-1 på hemmaplan senast. Återstår att se hur pass mycket det roteras i elvan.

Dortmund är givetvis befogad favorit i detta möte. Men väger man in tabelläget, kommande spelschema (EL) och motivation kan jag verkligen se Schalke bjuda upp ordentligt. Oddset på ettan är högt nog att testas till åtminstone ”dnb” och likaså över 1,5 mål per lag. Mycket intressant är också antal hörnor för hemmalaget, där linan ligger ett snäpp för lågt till ett så fint odds.

Schalke över 4,5 hörnor till 2.20
Schalke asian 0.0 (insatsen tillbaka vid oavgjort) till 3.35

Oddsen är hämtade från bet365 som också livestreamar matchen gratis