Ingen vidare lycka förra veckan med Chelsea som största plumpen då vi trodde på säkert kryss där. Det var inte ens nära då matchen slutade 0-3 till Manchester City. I övrigt börjar det dra ihop sig i de engelska ligorna och om Premier League är spännande så är The Championsship minst lika het i slutspurten.
riskfritt spel

Tipsförslag vecka 16

Som vanligt tar vi ut 4 säkra matcher som vi tror på  i vårt reducerade tipssystem.

Match 1. Aston Villa – Southampton (2)

Aston Villa åker ur Premier League med buller och bång och har endast äran kvar att spela för. Southampton är klasser bättre och jagar Europa League plats. Agbonlahor är i blåsväder. Han har stängts av och är under utredning internt inom klubben. Rykten säger att han festat samma kväll som Villa definitivt blivit klara för nedflyttning. Inte speciellt snyggt och det lär inte heller hjälpa laget när man ska spela av säsongen. 2:an känns stabil och vi tar med den på tipset!

Match 4. Charlton – Brighton (2)

Det är stenhårt i toppen om en Premier League plats. Det är 3 lag som gör upp om Premier League platserna (Middlesbrough, Burnley och Brighton. Brighton har med andra ord väldigt mycket att spela om. Dessutom har man hittat formen igen. Senast tryckte man tillbaka Fulham med 5-0 och man har nu 10 raka utan förlust varav 5 vinster på de 6 senaste. Man kör över allt motstånd i princip nu och målskillnaden kan bli väldigt viktig i slutändan. Charlton åker ur The Championship vilket jag personligen tycker är väldigt synd. Vi har haft flera svenska profiler i laget som Martin Pringle, Mathias Svensson, Jesper Blomqvist och Astrit Ajdarević även om den sistnämnde inte gjort så många framträdanden. 2:an känns väldigt motivierad och blir en av veckans 4 säkra på kupongen.

Toppen championship

Match 8. Middlesbrough – Ipswich (1)

Middlesbrough kryssade mot Burnley borta senast i den viktiga toppmatchen. Resultatet gör att man har allt i egna händer inför de 3 sista omgångarna. Ipswich är bra men har problem med målskyttet. Ingen seger på de 6 senaste. Får Middelsebrough bara hål på bortalaget så tror jag att man fixar det här. Det känns som laget har arenan, fansen och laget för att spela i Premier League och jag hoppas att det blir så nästa säsong. Hemma på River Side Stadium är man svårslagna och bör vinna på Lördag. Säker etta!

Match 13. Hammarby – Jönköping (1)

Hammarby har gjort 8 mål på 2 matcher och vunnit hemma mot Helsingborg med 5-1 och därefter vunnit derbyt mot Djurgården med 3-1. Det är med andra ord en lite formperiod som vi kanske ser en början på. Jönköpings förstemålvakt är knäskadad och missar resten av säsongen. Ändå lyckades man vinna mot Gefle med 1-0 senast vilket var starkt. Tror dock att man får problem här mot ett offensivt starkt Hammarby. Magkänslan säger att det blir åka av på Tele2 arena i Stockholm. Bajen får tipset!

Kommentarer om veckans stryktipsförslag

  • Vi tippar ett reducerat tipssystem som heter R-9-0-222 och bygger på 4 säkra matcher för 222 kronor. Systemet har 11 rättsgaranti vilket innebär att om de 4 säkra matcherna går in så är det minst 11 rätt på en utskriven rad med chans på 13.
  • Veckans säkraste match tror vi Southampton är borta mot Aston Villa.
  • Skrällen tror vi Östersund kan stå för borta mot Gefle. Östersund har imponerat på mig med sitt spel längs backen och kan mycket väl sno alla 3 poängen. Skulle även vilja varna för Newcastle som tog poäng mot City i veckan och spelar med kniven mot strupen. Blir så klart svårt att få med sig poäng på Anfield men tvåan känns kul att ha med på kupongen.
  • Lite längre ner till höger hittar ni skadeläget i Premier League
  • Ingen jackpot på Stryktipset den här veckan tyvärr.

Ja då ses vi på Lördag igen! nånstans..