Liverpool möter ikväll Sevilla i Europa League Final 2016 med spel på St. Jakob-Park i Basel ikväll med matchstart kl. 20:45. Vi tippar på att det blir en jämn tillställning mellan Liverpool – Sevilla men vi tror samtidigt på en kul tillställning där det förhoppningsvis bjuds på anfallsrik fotboll från båda håll. De båda lagens senaste matcher är svårt att läsa ut något av eftersom det från båda tränarna Jürgen Klopp:s (Liverpool) och Unai Emery:s (Sevilla) sida har varit stort fokus på kommande Europa League final.

Speltips Liverpool – Sevilla

Sevilla är regerande Europa league mästare och faktum är att man även vann året innan så det kan bli tredje cupsegern i rad! Om man ska se ut en nyckelspelare i varje lag så tycker vi mittfältaren Philippe Coutinho i Liverpool och anfallaren Kevin Gameiro i Sevilla är de mest betydelsefulla spelarna som kommer finnas på planen denna afton. Båda spelarna står för att respektive lag har lyckats så bra framåt och vunnit de avgörande måstematcherna.

Philippe Coutinho

Philippe Coutinho i Liverpool

Exempelvis så är den 29-årige fransmannen Gameiros målskörd innevarande säsong en respektingivande läsning. 16 ligamål och 7 i Europa League får tala för sig självt och för tillfället är han inne i en superform då han varit Sevillas absolut viktigaste spelare. Samma sak kan man säga om hur viktig Coutinho varit för sitt Liverpool även om det där inte kan jämföras med målskörden som parameter. Utsedd till Liverpools bästa spelare av fansen förra året och fortsatt underbart spel samt flera avgörande insatser i viktiga matcher denna säsong gör Coutinho till ett stort hot mot Sevilla i kvällens final.

Kevin Gameiro i Sevilla

Kevin Gameiro i Sevilla

Med tanke på lagens fina anfallsfotboll och att båda lagen kommer till spel med nyckelspelarna så satsar vi kvällens spelpeng på att båda lagen gör mål till oddset 1,65 spelat hos Betway. By the way så gick ju vårt senaste BLGM spel hem när vi tippade att båda lagen skulle göra mål i matchen Milan – Roma i lördags. Vi räknar nu med att få nya sköna slantar i pengapungen efter full tid!

Matchinfo

Plats: St. Jakob Park, Basel (42 000)
Tid: 20:45
Kanal: Kanal 9
Speltips: Båda lagen gör mål (BLGM)
Odds: 1,65
Spelbolag:
 Betway

Möjliga startelvor

Liverpool: Mignolet; Clyne, Lovren, Touré, Moreno; Lallana, Can, Milner; Firmino, Sturridge, Coutinho.
Borta: Rossiter (hamstring), Gomez (knee), Sakho (suspended)
Osäkra: Origi (ankle/foot)

Sevilla: David Soria; Mariano, Rami, Carriço, Escudero; Krychowiak, N’Zonzi; Coke, Banega, Vitolo; Gameiro.
Borta: Krohn-Dehli (knee), Trémoulinas (knee)