Idag spelas de sista Allsvenska matcherna innan den dryga månadens uppehåll inträder. En av dagens matcher är det spännande mötet IFK Norrköping – IF Elfsborg. Och förutom att det är sista matchen innan uppehållet samt tre poäng det ska spelas om så är det också sista matchen för Janne Andersson som manager i IFK Norrköping. Nästa gång vi får se honom i fotbollssammanhang så är det som svensk förbundskapten för vårt kära fotbollslandslag.

Speltips IFK Norrköping – IF Elfsborg

IFK Norrköping ligger på andra plats i Allsvenskan fyra poäng efter ledande Malmö FF som igår vann över Östersunds FK på bortaplan. IF Elfsborg är sju poäng bakom IFK Norrköping och måste definitivt ta poäng om man ska ha något med toppen att göra framöver. Dock tror vi PÅ Svenskt Spel att Elfsborg får svårt att ta några poäng denna afton. IFK är urstarka och vill säkert visa hemmapubliken att man är ett vinnande lag igen efter att ha spelat två oavgjorda matcher i de två senaste mot IFK Göteborg och Örebro SK. Fansen kommer också säkerligen att strömma till Östgötaporten för att både haja fram sitt Peking och samtidigt ta adjö av sin guldtränare. Så med publikens stöd i ryggen och att man är det klart bättre laget som helhet är en vinst för IFK inte en alltför vågad gissning. Dessutom är det skapligt odds för  IFK seger i matchen. Således spelar vi på seger för Norrköping till oddset 1,75 hos Betway. Nya Betway kunder får upp till 1000 kr i gratisspel!

IFK Norrköping - IF Elfsborg

Norrköpings trupp:
1. Andreas Vaikla, 3. Jón Gudni Fjóluson, 4. Andreas Johansson, 5. Christoffer ”Totte” Nyman, 6. Linus Wahlqvist, 7. Andreas Blomqvist, 8. Nicklas Bärkroth, 10. Emir Kujovic, 11. Christopher Telo, 13. Erik Lindell, 15. Marcus Falk Olander, 16. Joel Enarsson, 19. Sebastian Andersson, 20. Daniel Sjölund, 21. Andreas Hadenius, 25. Filip Dagerstål, 27. Tesfaldet Tekie, 31. Kenneth Udjus.

Elfsborgs trupp:
Kevin Stuhr Ellegaard, Abbas Hassan, Jesper Manns, Adam Lundqvist, Anders Randrup, Jon Jönsson, Joakim Nilsson, Liridon Gashi, Simon Lundevall, Anton Andreasson, Rasmus Rosenqvist, Simon Hedlund, Henning Hauger, Thomas Kind Bendiksen, Lasse Nilsson, Per Frick, Viktor Prodell, Viktor Götesson.

Matchfakta
Match: IFK Norrköping – IF Elfsborg
Datum: Söndag 29 maj
Matchstart: kl. 17:30
Plats: Östgötaporten, Norrköping

Speltips: IFK Norrköping vinner mot IF Elfsborg
Odds: 1,75
Spelbolag: Betway