Sverige – Belgien möts ikväll i en helt avgörande match för svenskt vidkommande och sorgligt nog finns också risken att det här blir Zlatans farväl i landslagströjan. Det krävs vinst för Sverige över Belgien om vi ska ta oss vidare och vi kommer högst troligtvis behöva en Zlatan i målform om det ska gå vägen.

Belgien är rankad 2:a bland alla världens landslag med endast Argentina framför sig. Sverige rankas just nu 35:a. Så med andra ord möter vi Fotbolls-EM:s bäst rankade lag fullt med fotbollsstjärnor i laget, många spelandes i några av Europas största klubbar såsom FC Barcelona, Atletico Madrid, Chelsea, Manchester City, Tottenham och Everton. I Sverige pratas det bara om Zlatan Ibrahimovic och ingen annan.

Speltips Sverige – Belgien

Trots Belgiens stora dominans i Fifa ranking och spelare i europeiska toppklubbar med Sverige som jämförelse så passar vi på att betona den runda formen på bollen och att allt kan hända, även sådant som kan liknas vid mirakel. Sverige har varit med om det förut i pressade lägen och som i de senaste femton-talet åren har en man med namnet Zlatan Ibrahimovic utfört en hel del av dem. Se några härliga Zlatan mål i den blågula tröjan längre ner för er som inte minns eller vill återuppleva dem på nytt.

Sverige - Belgien

Nu har ju Zlatan på en presskonferens sagt att det här blir hans sista framträdanden i Svenska landslaget. Vinner inte Sverige ikväll så är det det sista vi ser av Zlatan i en blågul tröja för alltid. Många kommer sörja, inte bara om Sverige åker ur Fotbolls-EM ikväll, utan också Zlatans farväl av blågult. Men det är i sådana här lägen som Zlatan verkligen vill göra avtryck.

Vi är övertygade om att han kommer att komma in på planen mot Belgien hetare än någonsin. Och han vill göra mål. Det tror vi att han gör också. Samtidigt tror vi att Sverige kommer få det oerhört tufft i matchen då vi inte skapat någonting i de tidigare två matcherna och Belgien spelade fantastiskt mot Irland senast. Och man kanske inte ska hoppas alltför mycket på mirakel en sådan här kväll så det kan mycket väl bli torsk för Sverige även om så drömmer om vinst. Men i den här matchen vill Zlatan åtminstone visa att han är en världsklasspelare och målskytt av största rang, särskilt om det nu skulle bli hans sista match i landslaget.

Zlatan vet ju hur en avskedsföreställning ska gå till, han har ju redan mäktat med en sådan tidigare i år när han gjorde sin sista match i PSG i våras, se klipp längre ner. Att Zlatan gör mål ikväll borde inte vara någon högoddsare efter hans fina säsong i PSG samt att han sällan gör tre bleka landslagsuppdrag i rad. Så ikväll är det dags för Zlatan att göra mål. Vi spelar på Zlatan som målskytt i matchen Sverige – Belgien till höga oddset 5,00 spelat hos NordicBet.

Matchfakta

Match: Sverige – Belgien
Matchstart: 21:00
Fotbollsarena: Stade de Nice, Nice
Speltips: Zlatan målgörare i matchen
Odds: 5,00
Spelbolag: NordicBet

Zlatans snyggaste och viktigaste landslagsmål

Zlatans sista match i PSG

Belgiska storstjärnor

Som sagt var så kommer vi ikväll kommer få se ett belgiskt lag med som vimlar av klasspelare, vad sägs om;

Målvakt

Thibaut Courtois (Chelsea). Extremt talangfull. Gjort det bra i både klubblag och landslag, men dragits med skador under säsongen.

Backar

Toby Alderweireld (Tottenham). Sensationellt bra i Tottenham under säsongen. Drar knappt på sig en frispark och gör en del mål framåt. Otroligt följsam och smart.

Thomas Vermaelen (FC Barcelona). Har stor talang men haft svårt med skador under hela karriären. Spelat lite mer den här säsongen, men inte tillräckligt för att vara hundraprocentigt säker i brytningar. Annars tekniskt begåvad och klok försvarare med hög högstanivå.

Jan Vertonghen (Tottenham). Strålande säsong i Tottenham som mittback trots en jobbig skada under våren. Spelar ofta vänsterback i landslaget och gör det bra även där. En rutinerad och intelligent försvarare.

Mittfältare

Axel Witsel (Zenit St.Petersburg). Väldigt komplett innermittfältare. Bra arbetskapacitet, passningsspel och en bollvinnare. Borde rimligtvis spela i en större liga till vardags. Nyckelspelare.

Kevin De Bruyne (Manchester City). Gjorde megasuccé i Wolfsburg innan han återvände till England. Varit riktigt bra där. Ostoppbar i kontringar, vindsnabb och bra avslut.

Eden Hazard (Chelsea). Årets spelare 2014/2015 i England men stor besvikelse under den här säsongen. Kan vara hur bra som helst, men var är formen? Extrem balans, teknik och effektivitet vid bra form.

Yannick Carrasco (Atletico Madrid). Gick från Monaco till Diego Simeones Atletico Madrid och slog igenom ytterligare. Livsfarlig i en-mot-en, riktigt snabb och har bra avslut.

Mousa Dembélé (Tottenham). Precis som många andra stått för en grym säsong i Tottenham. Stark som en oxe, bra bollkontroll och säkert passningsspel. Blir mycket svår att mala ner på mitten.

Anfallare

Romelu Lukaku (Everton). Kommer från en kanonsäsong i ett underpresterande Everton. Kan det mesta som behövs av en central anfallare. Vill gärna flytta i sommar och har Mino Raiola som agent.