Ikväll är det dags för första EM semifinalen och på agendan står matchen mellan Portugal Wales. Vi ser fram emot en intressant match med två normalt offensivt spelande lag.

Så här långt i EM skvallrar dock Portugals spel och resultat om att man inte riktigt vågat trycka gasen i botten utan säkrat upp sig med metodiskt defensivt spel som grundspelsidé för att sedan hoppas att deras offensiva individuella skickliga spelare ska avgöra med sina framstötar. Men man har definitivt rätt manskap för att skapa oro hos motståndarlaget. Wales å sin sida imponerar med sin kreativa anfallsfotboll och hugger snabbt om motståndarna slappnar av minsta lilla. Vilket lag går segrande från kvällens möte?

Portugal Wales speltips

Portugal med Ronaldo i spetsen möter Wales med Bale vid rodret. Portugal Wales matchstart kl. 21:00 onsdag 6 juli. TV4 sänder matchen.

Speltips Portugal Wales

Portugal

Den senaste statistiken visar tydligt att Portugals coach Fernando Santos ingjutit en spelmässigt strategisk tanke i laget där en stabil defensiv som grund är bästa receptet för framgång. Portugal har spelat oavgjort i deras sex senaste mästerskapsmatcher (ordinarie tid) och man har bara gjort mer en 1 mål i en enda match under EM, den i 3-3 matchen mot Ungern i gruppspelet. Men å andra sidan har man också lyckats göra något mål i alla matcher utom i en, den mot Österrike som slutade 0-0.

Spelare som Cristiano Ronaldo har visat sig bli bättre och bättre ju längre EM pågår och Nani har visat sig på hugget med sina två mål under EM. Vi tror att trion Ronaldo, Nani och nykläckta storstjärnan Renato Sanches kommer utgöra ett stort hot mot Wales ikväll och vi är övertygade om att minst någon av dem kommer göra mål i matchen.

Wales

Wales har haft en fantastisk resa i Fotbolls-EM så här långt. Man vann gruppspelet mot lag som England, Ryssland och Slovakien. Sedan av bara farten slog man ut kompisarna från de brittiska öarna Nordirland i åttondelen. Och i kvarten skrällde man rejält när man slog världstvåan Belgien med 3-1 vilket innebar en semifinalbiljett. Och som man spelat! Ett härligt anfallsspel med massor av målchanser i matcherna har gjort att Portugal verkligen borde ha allra största respekt för sin kommande motståndare.

Det är heller inga dussinlirare som spelar i Wales även om inte alla kan jämföras med de allra största fotbollsstjärnorna i detta EM, men de har verkligen kommit till sin fulla potential i EM under tränaren Chris Coleman. Vi tänker här på bland annat Sam Vokes (Burnley FC) och Hal Robson-Kanu (Reading FC), men framförallt på Wales största stjärnor Aaron Ramsey (Arsenal FC) och Gareth Bale (Real Madrid). Wales har bevisat vad de går för genom att de har spelat i matcher som slutat med över 2,5 mål i fyra av deras fem senaste mästerskapsmatcher. Lagkaptenen Bale har visat den rätta vägen för sina mannar på planen och de är inte nöjda ännu.

Speltipset

Utifrån ovanstående fakta och resonemang så tippar vi, med ödmjuk självsäkerhet, på att båda lagen gör mål (BLGM) i matchen Portugal-Wales till oddset 2,10 @bet365.

bet365 är världens största spelbolag när det kommer till odds och livebetting. De är det spelbolag som omsätter mest pengar och det är inte så konstigt att förstå när man väl testar deras sida som har ett otroligt utbud med olika spelvarianter.