Onsdagen den 13 juli kl. 19:15 blåser första kvalmatchen i Champions League mellan Rosenborg BK – IFK Norrköping igång och vi tippar ett mål-spel dagen till ära. Rosenborg leder Norska Tippeligan medan IFK Norrköping ligger tvåa i Allsvenskan.

Rosenborg BK - IFK Norrköping

Vi får se om IFK Norrköping:s tränare Jens Gustafsson är lika glad efter matchen mot Rosenborg BK?

Rosenborg BK – IFK Norrköping Speltips

Ledningen i Tippeligan Har Rosenborg skaffat sig på ett övertygande sätt med 11 vinster, 3 oavgjorda och endast en förlust den här säsongen. Man har också den imponerande målskillnaden på 30 gjorda mål och 9 insläppta. Även IFK Norrköping har lyckats hålla nivån uppe på sitt spel i jämförbar klass med föregående säsong. Dock ligger man tvåa efter Malmö FF efter att ha vunnit 8 matcher, spelat oavgjort i 3 och förlorat 2 denna säsong. Här är målskillnaden 27 mål och 13 insläppta.

Rosenborg har de senaste säsongerna visat att man är Norges absolut bästa fotbollslag och man har en stark trupp med mestadels norrmän förstås men också ett antal islänningar samt danskar i truppen. Svenska spelare har de ingen förkärlek för just nu då truppen inte innehåller en enda svensk för tillfället. De har gjort flest mål av alla lag i Tippeligan och samtidigt har de också släppt in minst antal mål vilket verkligen visar vad de går för.

Vi tror att hemmalaget Rosenborg BK kommer få ett oerhört starkt tryck framåt i mötet med IFK Norrköping och ärligt talat ska det nog till en hel del tur om IFK ska lyckas freda målburen från att en eller annan boll slinker in i nätmaskorna denna afton.

IFK Norrköping har precis bytt tränare och nytillträdde Jens Gustafsson får försöka förmå IFK att fortsätta på den inslagna banan med sitt fina spel, men man får tyvärr göra det utan en av IFK Norrköping största profiler, anfallaren Emir Kujovic som numer ska spela i belgiska KAA Gent. Dessa faktorer kommer säkerligen påverka IFK:s spel på något sätt.

Spel mot Rosenborg på bortaplan i första CL-kval matchen blir en oerhört tuff match och IFK kommer troligen att backa hem för att genom ett starkt försvar blandat med kontringar hoppas på att man kan överraska norrmännen med något mål framåt. Och det tror vi faktiskt att man kan lyckas med. Men så långt att det ska bli IFK vinst tror vi inte riktigt på. Det får bli sedan på hemmaplan i returmötet.

Vårt speltips på CL-kval matchen Rosenborg BK – IFK Norrköping är att det blir över 2,5 mål i matchen till oddset 1,65 @bet365.