Efter tre raka speltips som slagit in siktar vi idag på en fjärde vinst. Real Madrid-Sevilla möts i UEFA Super Cup och vi spelar ett Asian Handicap på matchen.

UEFA Super Cup 2016 spelas idag 9 augusti mellan regerande Champions League-mästarna Real Madrid och Europa League-mästarna Sevilla. UEFA:s årliga Super Cup-final är i år placerat på Lerkendal Stadion i Trondheim med matchstart kl. 20:45 och direktsänds i sin helhet på TV6 med försnack från kl. 20:30.

Real Madrid-Sevilla med Asian Handicap spel

Real Madrid-Sevilla möttes i UEFA Super Cup även för två år sedan och då vann Real Madrid matchen med 2-0 på Cardiff City Stadium i Wales. Sevilla verkar verkligen gilla Europa League spelet då man vunnit cupen tre år i rad vilket innebär att man också idag spelar UEFA Super Cup för tredje året i följd. De båda tidigare Super Cup matcherna har Sevilla förlorat och då bland annat mot Real Madrid 2014. Ska det bli tredje gången gillt för Sevilla?

Vår tveksamhet är stor till att Sevilla mäktar med att slå real Madrid ikväll. Real Madrid har ett mäktigt facit senaste tiden med endast en förlust mot PSG nyligen på de senaste 14 matcherna inklusive La Liga, Champions League och Vänskapsmatcher. Och ser vi resultatfacit ännu längre tillbaka så har inte Real Madrid förlorat mer än 3 matcher sedan 13 december 2015 då man förlorade borta mot Villarreal med 1-0. Matchstatistiken visar 3 förluster på 33 matcher!!!

Tyvärr för Real Madrid.s del så kommer man till matchen utan anfallarna Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, mittfältaren Toni Kroos och fösvararen Pepe eftersom de är skadade. Det är såklart ett stort avbräck men Real Madrid truppen innehåller så många världsklasspelare att sätts in istället som kanske är ännu mera taggade för uppgiften än de frånvarande spelarna. Flera andra Real-spelare får nu äran och chansen att visa upp sig i en Cup-final match och var så säkra på att de kommer försöka med all kraft att ta den.

Sevilla då. Jo de har också spelat bra under försäsongen och vunnit alla sina 6 spelade Vänskapsmatcher hittills. Men det har inte varit samma tuffa motstånd som Real har haft på matchagendan utan här har vinsterna kommit mot lag som bland annat spanska Granada, tyska St. Pauli och colombianska Santa Fe.

Det har också varit en ganska stor omsättning på spelare i laget denna sommar vilket kommer påverka spelet i matcherna närmaste tiden tills alla nya bekantskaper hunnit acklimatisera sig till varandra. Sevillas överlägset bästa spelare och främste målgörare förra säsongen Kévin Gameiro har köpts av Atlético Madrid i sommar vilket är ett ännu större avbräck för Sevilla än vad Ronaldo och Bale betyder för Real Madrid.

Vi tror Real Madrid under ledning av Zinedine Zidane kommer komplettera medaljskåpet innehållande bland annat årets Champions League pokal med ännu en guldpokal från UEFA Super Cup idag. Därför kör vi ett Asian Handicap -0,5 spel på Real Madrid till oddset 1.975 @bet365.com.

UEFA Super Cup 2016 Real Madrid-Sevilla

 

Matchfakta Real Madrid-Sevilla

Cup: UEFA Super Cup 2016
Match: Real Madrid-Sevilla
Matchstart: Kl. 20:45
TV-kanal: TV6
Speltips: Real Madrid, Asian Handicap -0,5
Odds: 1.975
Spelbolag: bet365

 

Real Madrids övergångar i sommar

In: Álvaro Morata (Juventus).

Ut: Denis Cheryshev (Villarreal), Álvaro Arbeloa (släppt), Borja Mayoral (Wolfsburg, lån), Jesé (Paris Saint-Germain).

 

Sevillas övergångar i sommar

In: Hiroshi Kiyotake (Hannover), Pablo Sarabia (Getafe), Matías Kranevitter (Atlético Madrid, lån), Joaquín Correa (Sampdoria), Ganso (São Paulo), Franco Vázquez (Palermo), Luciano Vietto (Atlético Madrid, lån), Wissam Ben Yedder (Toulouse), Gabriel Mercado (River Plate).

Ut: José Antonio Reyes (Espanyol), Diogo Figueiras (Olympiacos), Luismi (Valladolid), Éver Banega (Internazionale Milano), Grzegorz Krychowiak (Paris), Kevin Gameiro (Atlético Madrid), Coke (Schalke), Fernando Llorente (Swansea), Beto (Sporting).

 

Real Madrids möjliga startelva ikväll

Målvakt: Casilla. Backar: Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo. Mittfältare: Casemiro, Modrić, Isco. Anfallare: James Rodríguez, Lucas Vázquez, Morata.

 

Sevilllas möjliga startelva ikväll

Målvakt: Soria. Backar: Ferreira, Pareja, Carriço, Escudero. Mittfältare: Kranevitter, Correa, Iborra. Anfallare: Sarabia, Konoplyanka, Vietto.