Norge tar ikväll med matchstart klockan 20:45 emot de regerande världsmästarna Tyskland  i den första gruppspelsmatchen i VM-kval fotbollen. Vi synar hörnorna i matchen som speltips!

Inför Norge – Tyskland

Joachim Löw och hans tyska fotbollsmannar gästar alltså Norge i deras första VM-kval match i Grupp C. Vårt kära grannland får med andra ord så här med en gång möta värsta tänkbara motståndet direkt i jakten på att få spela ett Världsmästerskap i fotboll i Ryssland 2018. Övriga lag i gruppen är San Marino, Azerbadjan, Nordirland och Tjeckien.

Tyskarna har ett fotbollslandslag som nästan alltid presterar riktigt bra och resultaten från de två senaste stora mästerskapen säger en del om att Tyskland inte är i någon svacka vare sig det gäller generationsväxling eller något annat. För två år sedan vann man VM-Guld i Brasilien efter att ha slagit Argentina med 1-0 i finalen. Och i somras under Fotbolls-EM föll man i semifinalen mot värdnationen Frankrike. Även historiskt sätt har Tyskland varit en oerhört framgångsrik fotbollsnation och en snabb blick i Maratontabellen på Wikipedia så ser vi att man ligger ohotad tvåa efter Brasilien. På FIFA-rankingen ligger för närvarande Tyskland på fjärde plats efter Argentina, Belgien och Colombia.

Norge som är lite oförutsägbart just nu ska jaga sitt första slutspel i ett stort mästerskap sedan Fotbolls-EM i Belgien/Nederländerna år 2000. Man har absolut fått fram några unga talanger som etablerat sig i de större europeiska fotbollsligorna men man möter trots allt världens nästa starkaste fotbollsland.

Hörnspel med Asian Handicap i 1:a halvlek

Vi förväntar oss att se ett stort övertag och bollinnehav för Tyskland. Norge kommer gå för att försöka få med sig en pinne från matchen vilket innebär att man i första hand vill klara av 0-0. Ett baklängesmål för norrmännen kommer innebära att man måste offensivchansa framåt vilket i förstås i värsta fall kan sluta i att matchen rinner iväg med många mål gjorda för bortalaget.

Den här defensiven som Norge kommer inleda matchen med, och även försöka hålla hela matchen, tror vi på Svenskt Spel kommer leda till att Norge kommer inta den säkra före det osäkra mentaliteten. Blandat med en del panikrensningar, felstudsar, tyska inläggsförsök som blockeras ut av försvarande norrmän, bidrar allt sammantaget till att det kommer bli en hel del hörnor. Dessutom så kommer Norges försök till kontringsfotboll möjligen också resultera i en eller annan hörna på andra matchplanens kortlinje.

Speltips: Vi är övertygade om att den här matchbilden kommer hålla i sig åtminstone tills Tyskland fått mål mot Norge. Därav finner vi hörnspelet att det blir 5 hörnor eller fler i första halvlek (Antal hörnor i 1:a halvlek, Asian Handicap, Över 4,5) till oddset 1.875 @bet365 mycket spelvärt!

Matchen Norge – Tyskland ses på TV-kanal 9 med matchstart klockan 20.45.