Linköping HC spelar idag sin sista gruppspelsmatch i Champions Hockey League (CHL) mot jumbon Gap Rapaces från Frankrike. Matchen Linköping HC – Gap Rapaces borde väl bara kunna sluta på ett sätt, eller?

Igår åkte Skellefteå AIK på en blytung förlust mot Vienna Capitals med 2-5 på hemmais. Det var en total missräkning från Skellefteås sida som nu riskerar att bli av med gruppsegern inför den fortsatta lottningen på måndag. Men det var också en total missräkning från vårt håll på Svenskt Spel som igår skrev att speltipset skulle sluta med lika stor seger åt det motsatta hållet, vilket helt enkelt blev platt fall. Bara bita ihop och komma igen för att använda en gammal klyscha!

champions-hockey-league-chl-linko%cc%88ping-hc

Linköping HC – Gap Rapaces över 5.5 mål

I Linköpings Grupp K i CHL är det tre lag som spelar om två platser till vidare avancemang i nästa fas av CHL. Förutom LHC och Gap spelar också finska JYP Jyvaskyla i gruppen. Man spelar fyra matcher var i gruppspelet och LHC samt JYP har spelat tre var hittills medan Gap bara har spelat två. Vi kan konstatera att LHC redan har säkrat gruppsegern med sina 9 inspelade poäng mot tvåan JYP:s 3 poäng. Gap har inför sin tredje match ikväll mot LHC inte lyckats få ihop en enda poäng ännu.

I och med att Linköping HC redan är klara gruppsegrare är det osäkert med vilken inställning laget tar sig an uppgiften mot fransmännen. Vi vet att det normalt sett är ganska stor klasskillnad mellan lagen och LHC vann första mötet mellan lagen med 2-0 på bortaplan. Däremot tror vi att omständigheterna den här gången gör att vi kan få se en mer avslappnad hockey från åtminstone Linköping men att det är fullt ös från Gap Rapaces då de fortfarande har en chans att nå ikapp JYP Jyvaskyla och knipa andra platsen inför måndagens lottning. Detta innebär att vi förväntar oss att se en ganska svängig hockey rikligt med målchanser åt båda håll och där det rasslar till i kassen åtminstone sex gånger denna torsdagskväll.

Speltips: Över 5.5 mål i matchen Linköping HC – Gap Rapaces (CHL)
Odds: 1.79 @NordicBet

Du vet väl att NordicBet är officiell bettingpartner till CHL och direktsänder alla matcherna via live streaming.

Bra erbjudanden från NordicBet

Gratisspel värt 100 kronor på valfri CHL match. Lägg ett spel för 100 kronor på valfri CHL-match så får du direkt tillgång till ett gratisspel värt 100 kronor. Kampanjen sträcker sig fram till 11 september.

100 kronor gratisspel via mobilen på World Cup of Hockey 2016. NordicBet är förutom officiell partner till CHL även detsamma till turneringen World Cup of Hockey 2016 som börjar snart. Spela för 100 kronor så ger vi dig 100 kronor i gratisspel från mobilen på vilken som helst av vänskapsmatcherna inför World Cup of Hockey 2016. Nu är det läge att höja stämningen inför den stundande storturneringen!

Kvarvarande gruppspelsmatcher som direktsänds på NordicBet

CHL matcher Game Day 9 torsdag 2016-09-08

18:00 Grupp J: HC Pilsen – Stavanger Oilers
19:00 Grupp K: Linköping HC – Gap Rapaces
20:00 Grupp I: Luleå Hockey – Eisbären Berlin

CHL matcher Game Day 9 fredag 2016-09-09

19:00 Grupp G: Esbjerg Energy – IFK Helsinki
19:00 Grupp H: Lørenskog IK – TPS Turku
19:00 Grupp L: Växjö Lakers – Yunost Minsk
18:00 Grupp N: KalPa Kuopio – Vienna Capitals
19:00 Grupp P: HV71 Jönköping – Red Bull Salzburg
19:30 Grupp F: Red Bull Munich – Orli Znojmo
20:00 Group A: Frölunda Indians – Grizzlys Wolfsburg

CHL matcher Game Day 10 lördag 2016-09-10

15:00 Grupp O: Färjestad BK – Comarch Cracovia
16:00 Grupp I: SaiPa Lappeenranta – Eisbären Berlin
18:00 Grupp D: Lukko Rauma – ERC Ingolstadt
18:00 Grupp E: Kärpät Oulu – Krefeld Pinguine
18:00 Grupp K: JYP Jyväskylä – Gap Rapaces
19:45 Grupp B: Rouen Dragons – Djurgården Hockey

CHL matcher Game Day 10 söndag 2016-09-11

18:00 Grupp N: Vienna Capitals – KalPa Kuopio
19:00 Grupp P: Sheffield Steelers – Red Bull Salzburg
18:00 Grupp C: appara Tampere – Adler Mannheim
18:00 Grupp G: IFK Helsinki – Esbjerg Energy