Denna härliga söndag 25 september bjuder på allsvenskt Skånederby mellan Malmö FF – Helsingborgs IF och vi kör en specialare med mål i båda halvlekarna.

Malmö FF otroligt målstabilt lag

Vi är inne i 24:e omgången i Allsvenskan och idag spelas matcherna Elfsborg – AIK och Malmö FF – Helsingborgs IF. Skånederbyt får vårt intresse idag där vi kan förvänta oss ett fullsatt Swedbank Stadion i Malmö som tar 24 000 åskådare.

Malmö FF är i högsta grad med och fajtas om seriesegern i år från sin nuvarande andra plats med 2 poäng efter fjolårssegrarna IFK Norrköping. Helsingborgs IF med Henrik Larsson vid tränarrodret har haft en mycket tuff säsong och befinner sig just nu trea från slutet och därmed ligger på kvalplats för nytt allsvenskt kontrakt.

Målar i varje match

När vi vid en närmare titt på statistiken för Malmö FF den här säsongen förbluffas vi över att man inte gått mållösa från en enda allsvensk match under hela 2016! Under hela säsongen har Malmö alltså gjort mål i varenda match vilket ärligt talat är makalöst bra och mycket har man att tacka skytteligaledaren Vidar Kjartansson för det.

Men Malmö FF har nyligen sålt islänningen Kjartansson till Maccabi Tel Aviv och många undrar nu hur man ska orka ta upp kampen med Norrköping om slutsegern. Däremot kan vi se att trots förlusten av deras vassaste anfallare så har man ändå gjort mål i alla de tre matcher som spelats efter försäljningen.

Speltips Malmö FF – Helsingborgs IF

Malmö FF - Helsingborgs IFMalmö FF har gjort 5 mål på de senaste 3 matcherna utan sin tidigare målspruta Kjartansson vilket visar att man klarat av hanteringen av målproducerandet på ett bra sätt. Nu väntar ett stekhett Skånederby men det är enligt oss en tydlig form och klasskillnad mellan lagen trots Helsingborgs superviktiga vinst senast mot bottenstridskollegan Sundsvall.

Med tanke på att Malmö är tvåa i ligan och samtidigt har stöd av hemmaplan och den större delen av fansen på sin sida så kommer Malmö FF vara heltaggade och energiberikade under matchen vilket gör det hela ännu svårare för Helsingborg.

Speltipset går till en så kallad specialare hos spelbolaget bet365 där Malmö FF gör mål i båda halvlekarna till oddset 1.83. Matchstart är klockan 17:30.

Förbered er för derbyfest i Skåne!