IFK Norrköping möter idag Djurgårdens IF och ska försöka återta serieledningen i Allsvenskan efter att igår passerats av Malmö FF som vann Skånederbyt mot Helsingborgs IF med 2-0.

Vårt speltips på gårdagens match Malmö FF – Helsingborgs IF gick in med nöd och näppe när Malmö spelaren Mattias Svanberg gjorde 2-0 målet i allra sista sekunden i femte övertidsminuten. Målet betydde att Malmö FF gjorde mål i både första och andra halvlek och vi kunde hämta ut 1.83 gånger pengarna.

Idag måndag 26 september 2016 är det dags för spel på nästa Allsvenska match IFK Norrköping – Djurgårdens IF med matchstart kl. 19:00.

IFK Norrköping går som ett höghastighetståg

IFK Norrköping har överraskat många genom att gå så starkt under hösten. De flesta var överens om att Peking skulle få det tufft efter att man blivit av med tränaren Janne Andersson som gick och blev förbundskapten för Sveriges fotbollslandslag och även förlorade två av sina bästa anfallare, först Emir Kujovic till KAA Gent och sedan Christoffer Nyman till Eintracht Braunschweig.

Men tji fick alla belackare! Man skulle nästan kunna tro att Ostlänken redan påbörjats med utgångspunkt inne på arenan Östgötaporten. Pekings stolthet går som ett höghastighetståg!

Står mellan Peking, Malmö och Gnaget

Peking fortsätter vara den allra hetaste utmanaren om den Allsvenska mästartiteln och det ser mer och mer ut som om det bara är Malmö som orkar ta upp kampen med IFK. Allsvenska trean Gnaget lyckades endast få med sig oavgjort i gårdagens match borta mot Elfsborg och tappade mark mot åtminstone Malmö FF när de bägge lagen nu spelat klart sin 24:e omgång.

Med en match mindre spelad ligger Norrköping på andra plats i Allsvenskan 1 poäng efter Malmö och 6 poäng före tredjeplacerade AIK. En förlust för IFK ikväll mot Djurgården skulle betyda att Gnaget fortfarande är med i kampan om guldet. Å andra sidan skulle en vinst för Snoka mot Djurgården med största sannolikhet betyda att man sågat av AIK från titelracet.

Tempen på IFK Norrköping och Djurgårdens IF

11:e placerade Djurgårdens IF är inne i en ojämn form där man under flera veckor får känslan av att de är rejält på gång för att sedan nästa vecka se dem förnedras. Närmast tänker jag på att Stockholms stolthet hade en svit på tre Allsvenska matchvinster på raken innan de på hemmaplan mötte AIK förra onsdagen och åkte på en rejäl smäll då man förlorade med 0-3.

IFK Norrköping å sin sida har fyra raka vinster i Allsvenskan och har inte förlorat på arton raka Allsvenska matcher! Senast Peking förlorade i Allsvenskan var mot Falkenberg den 22 april i år.

Förra gången IFK Norrköping och Djurgårdens IF möttes var i början av juli och då vann IFK med 0-1 på Tele2 Arena.

Speltips IFK Norrköping – Djurgårdens IF

Kvällens match blir väldigt spännande. Ska Snoka fortsätta sin framfart mot ytterligare ett SM-Guld och få kalla sig Guld Peking ännu ett år eller ska Djurgården återfå självförtroendet efter förlusten mot AIK och sätta käppar i hjulet? Nä vi tror inte IFK spårar ur nu med den form man innehar och med alla fans sjungandes och påhejandes bakom ryggen denna måndagkväll.

Övertygade om seger för IFK Norrköping ikväll mot Djurgårdens IF spelar vi på seger för IFK till oddset 1,60 @bet365.

SPELA PÅ IFK NORRÖPING – DJURGÅRDENS IF NU >>>

 

 

IFK Norrköping:s trupp mot Djurgårdens IF

IFK-truppen
1. Andreas Vaikla
2. Henrik Castegren
4. Andreas Johansson
6. Linus Wahlqvist
8. Nicklas Bärkroth
9. David Moberg Karlsson
11. Christopher Telo
14. Eric Smith
15. Marcus Falk Olander
17. Kalle Holmberg
19. Sebastian Andersson
20. Daniel Sjölund
21. Andreas Hadenius
23. Niclas Eliasson
25. Filip Dagerstål
26. Adin Bukva
27. Tesfaldet Tekie
31. Michael Langer

Djurgårdens IF:s trupp mot IFK Norrköping

Andreas Isaksson, Kenneth Höie

Kebba Ceesay, Niklas Gunnarsson, Elliot Käck, Jacob Une Larsson, Wilhelm Loeper

Daniel Berntsen, Othman El Kabir, Magnus Eriksson, Alexander Faltsetas, Jesper Karlström, Besard Sabovic, Kevin Walker

Amadou Jawo, Tino Kadewere, Mihlali Mayambela, Michael Olunga,