Torsdag 6 oktober 2016 är en stor VM-kval dag med fotboll där inte bara Italien – Spanien möts. VM-kvalmatcher från Europa, Asien och Sydamerika ska spelas och de flesta fotbollsmatcher kan du streama gratis. Men just Italien – Spanien sänds i Kanal 9.

Speltips Italien – Spanien 6 oktober kl. 20:45

Det här ska bli kul! Vi hade ju nöjet att få se massor av spännande fotbollsmatcher under Fotbolls-EM i somras och har även haft nöjet att se en del EM-kvalmatcher efter det. Men det är de här matcherna med en riktigt stor fotbollsnation ståendes på varsin planhalva när matchen sparkar igång som är de riktiga godbitarna.

Det är stentufft att komma till Fotbolls-VM i Ryssland 2018. 52 fotbollsnationer deltar indelade i nio grupper om sex lag. För att bli direktkvalificerad så måste man vinna gruppen och de åtta bästa tvåorna går vidare till playoff spel.

Italien och Spanien är starka fotbollsnationer

Både Italien och Spanien vann sina första matcher den 5:e september och gick med det direkt upp i topp i Grupp G där även Albanien, FYR Makedonien, Israel och Liechtenstein spelar.

Spanien var en av huvudfavoriterna till EM-titeln i somras men blev överraskande utslagna av just nederlagstippade Italien i åttondelsfinalen med 2-0. Nu har Spanien revansch att utkräva!

Men att spela mot Italien på deras egen hemmaplan vet alla fotbollsnördar är en oerhörd tuff uppgift. Italien har under lång tid i stort sett alltid haft en defensiv speltaktik att utgå ifrån när man möter kvalificerat motstånd och kommer säkerligen ha så även här trots hemmaplan. I alla fall i inledningen av matchen.

För det är just Italien som behöver vinna den här matchen mot huvudkonkurrenten om en direktbiljett till VM. Att vinna sina hemmamatcher är nästan ett måste när det är så små marginaler med att bara ett lag går vidare direkt.

I det här läget kommer Spanien vara nöjda om man tar sig ifrån Italien med 1 poäng i bagaget.

Ställningskrig

Jag förväntar mig ett ställningskrig på mitten som det så ofta förr har varit i deras möten med varandra, men att kanske Italien försöker trycka på mer och mer mot slutet om man inte lyckats få utdelning tidigare.

Med den här förväntade matchbilden när två jämnstarka lag möter varandra så kör vi ett underspel på hörnor.

Speltips: Under 11 hörnor i matchen Italien – Spanien, odds 1,66 @bet365. Matchen sänds i Kanal 9.