Tidig lördagsmatch blir det mellan Chelsea – Leicester i Premier League i helgen och därför finns inte matchen med på Stryktipset den här veckan. Men läs gärna vårt stryktipsförslag ändå!

Chelsea – Leicester Speltips

Chelsea och Leicester har båda haft en knackig säsongsinledning och sjunde respektive tolfte placering i Premier League tabellen så här långt är inget av lagen nöjda med.

Chelsea behöver 3 poäng för att inte tappa mot toppen

Fyra vinster, en oavgjord och två förluster har det blivit på de sju matcher som spelats hittills den här säsongen. Låter kanske inte så katastrofalt men med tanke på att nye Chelsea-tränaren Conte har ambitionen betydligt högre än att ligga på en sjunde plats så är det inte alls vad man önskat sig.

I det här läget är 3 poäng oerhört viktigt eftersom man nu har hemmaplan och spelar mot ett Leicester som likt Chelsea inte alls hittat formen och den rätta vinnande melodin för sitt spel. Tappade poäng här skulle betyda en mycket tuff uppförsbacke gentemot de framförvarande lag som i helgen klarar av att ta 3poäng ytterligare.

Positivt för Chelsea

Positivt för Chelsea är att det inte finns en chans att alla sex lagen framför tar 3 poäng var eftersom det ska spelas en del toppmöten kommande dagar. Ledande Manchester City tar sig an Everton under lördagen medan Liverpool tar emot Manchester United på måndag.

Saker som talar för Chelsea inför matchen mot Leicester är att lagets klart bästa anfallare Diego Costa har börjat mycket bättre den här säsongen än vad laget Chelsea gjort. 6 strutar har det blivit och då missade han matchen mot Manchester United. Dessutom verkar det som om det finns chans till att backveteranen John Terry kan vara tillbaka för spel mot Leicester efter sin skada.

Leicester är i behov av 3 poäng för att inte vara hopplöst efter

Bortalaget Leicester har med sina två vinster, två oavgjorda och tre förluster inte alls kommit upp i samma fina form och kapacitet man hade under hela förra säsongen då de överraskade en hel värld med att vinna Premier League. Bara åtta gjorda mål och elva insläppta baljor är för dåligt om man ska vara med i striden om titeln i år igen.

Regerande mästare utan flyt

Förra säsongen vann Leicester det ena mötet mot Chelsea och det andra slutade oavgjort. Men det var med den form Leicester besatt då och går inte riktigt att spela på när det gäller lördagens möte. Det är inte samma flyt i spelet nu som då och vi ljusglimtarna lyser med sin frånvaro frutom möjligen i Champions League spelet där det går bättre. Och ärligt talat hittar jag inte någon framgångsfaktor som skulle väga över till Leicesters fördel jämfört med Chelsea just nu.

Chelsea vinner mot Leicester

Svenskt Spel tippar att det blir en seger för hemmalaget i matchen Chelsea – Leicester till oddset 1.58 spelat hos NordicBet.

Chelsea – Leicester har matchstart klockan 13:30 lördagen den 15 oktober och sänds på Viaplay och Sport Premium.

NordicBet erbjudanden

Vinn resa till returmatchen Manchester United – Liverpool i januari! Det du behöver göra för att vara med är att svara på ett antal frågor (som finns på kampanjsidan) på vad du tror kommer hända i matchen Liverpool – Manchester United nu på måndag samt lägga ett spel för minst 200 kr på matchen, antingen live eller före matchstart, till ett odds på minst 1,50. Glöm inte bort att anmäla dig på NordicBets kampanjsida först!

liverpool-man-united