Serie A bjuder på det härliga toppmötet Napoli – Roma idag, en match mellan tvåan och trean där bara 1 poäng skiljer dem åt. Vi bjuder på Speltips och Live Stream!

Napoli – Roma Speltips

Ja mycket intressantare kan det inte bli i Serie A spelet den här säsongen än när två av topp-3 lagen i Seria A drabbar samman. Matchen börjar redan klockan 15:00 svensk tid idag lördag 15 oktober så det gäller att planera in den i dagens att-göra schema för att inte missa den.

Det har spelats sju omgångar hittills i Serie A så redan nu börjar man kunna skönja vilka lag som kommer att ha med toppstriden att göra framöver. Juventus går i vanlig ordning som tåget och verkar vara i det närmaste ostoppbara då de nu ligger fyra poäng före serietvåan Napoli i tabellen.

S.S.C. Napoli är svårslagna hemma

Hemmalaget Napoli har varit bra i inledningen av den här säsongen och vunnit fyra matcher, spelat två oavgjorda och inkasserat en förlust så här långt. Tre av de fyra matcherna har spelats på hemmaarenan San Paolo-stadion och man har vunnit alla.

Det är bortaspelet som spökar lite för Napoli där det inte riktigt vill sig hela vägen. Bara en vinst på fyra matcher vittnar om att spelet är sämre på bortaplan. Men nu är det ju hemmamatch som gäller för S.S.C. Napoli och där är man superstarka.

Med tre segrar av tre möjliga och sammanlagt 9-3 i målskillnad visar på styrkan hos napolitanarna. I laget har Milik, Hamsik och bäste målskytten i laget Jose Callejon utmärkt sig som nyckelspelare. Callejon har gjort fem mål i Serie A denna säsong.

Napoli är även med i Champions League den här säsongen och likadant där ser man tydligt att hemmaspelet fungerar mycket bättre än bortaspelet. Efter förlust borta mot Dynamo Kiev i första gruppspelsmatchen vann man övertygande mot Benfica med 4-2 i senaste matchen hemma.

Så med Napolis fina hemmaspel de senaste månaderna ska det mycket till om Roma ska mäkta med att ta några poäng idag. Tar man bara hand om Romas målspruta Edin Dzeko ska det här kunna bli tre pinnar.

AS Roma i fin form men sämre bortafacit

Strax efter S.S.C. Napoli i Serie A tabellen skuggar alltså AS Roma som gjort en nästan identisk lika fin start på den här säsongen som dagens motståndare. Och likt Napoli har Roma gjort allra bäst ifrån sin på sin egen hemmaplan där man vunnit alla sina 4 spelade hemmamatcher.

Nu är det bortamatch som gäller och där är statisttiken inte lika uppmuntrande. Inte en enda seger på tre bortamatcher och då har man mött lag som Cagliari, Fiorentina och Torino, alla mer eller mindre mittenlag i Serie A för tillfället.

Man har dock gjort 3 mål sammanlagt under de tre bortamatcherna vilket inte är jättedåligt precis men man har samtidigt släppt in 6 mot dessa lag vilket inte är tillräckligt bra om ambitionerna finns för att utmana Juventus om ligatiteln.

Speltipset går till Napoli

Svenskt Spel tippar seger för Napoli i matchen Napoli – Roma lördag 15 oktober 2016. Odds 1.90 @bet365.

Napoli – Roma Live Stream

Matchen Napoli – Roma direktsänds på bet365 Live streaming med matchstart klockan 15:00. För att se matchen måste du registrera ett konto hos bet365, vilket är gratis att göra, och därefter sätta in en valfri summa på kontot. Först då blir all live streaming tillgänglig på sidan och du kan välja och vraka mellan direktsända live streamade sportevenemang dygnet runt, varje veckodag året runt.

Missa inte att du får en fin välkomstbonus av bet365 när du reggar konto hos dem. Öppna ett konto och gör en insättning på 100 kronor eller mer så blir du berättigad till en bonus på 100% av din kvalificerande insättning, upp till maximalt 1.000 kronor.

Live Stream

Napoli – Roma 2-0 i spelet FIFA 17

Här ett lite kul klipp från italienska Amendola Brothers när dagens match avgörs via ett TV-spel. Kan det vara en hint om hur den riktiga Serie A matchen slutar idag?