En riktigt spännande och rolig match att se fram emot idag när Chelsea möter Manchester United hemma på Stamford Bridge. Det kommer bli spännande både på och utanför planen. Hur kommer Mourinho bli mottagen av Chelseas fans? Hur kommer lagen ställa upp? Hur står sig Chelsea nya spelmodell med 3-4-3 mot bättre motstånd? Ja frågorna är många och vi ser väldigt mycket fram emot den här matchen när den startar 17.00 idag.

Analysen

Det borde bli en tät och intensiv match och det är upplagt för rejält närkampsspel och på så vis också en hel del varningar. Chelsea är det lag som slagit Manchester United flest gånger under Premier Leagues historia men allt som oftast har då Mourinho coachat på den andra sidan. Man kan säga att lagen känner varandra väldigt väl. Nytt kommer det dock bli för Antonio Conte. Hittills har han inte kunnat hanterat de på förhand utsedda toppmötena i Premier League. Förlust mot både Arsenal borta och Liverpool hemma. Sen Conte växlade spelsystem till 3-4-3 (vilket han gjorde i halvtid mot Arsenal) så har Chelsea inte släppt in mål. Det är 225 min med hållen nolla. Motståndet har varit Hull och Leicester så det ska bli väldigt spännande att se hur spelsystemet fungerar mot lite bättre motstånd.

Båda lagen kommer ha väldigt tighta försvar och förmodligen kommer matchen påminna om Liverpool – Manchester United i förra omgången. Vi hoppas så klart att det kommer bli en annorlunda underhållande match men mycket talar för ett liknande scenario. Ser inte heller vilket av lagen som är favorit i det här mötet och det känns som att det kan sluta precis hur som helst. Därför är matchen väldigt svårtippad rent resultatmässigt men vi hittar vårt speltips på annat håll.

Mourinho har gjort det förr och han gjorde det även mot Liverpool. På papperet så såg laget ut att ha en väldigt defensiv uppställning men när matchen väl startade så pressade alla spelare från sina positioner. Man var rejält taggade och gick in hårt i närkampsspelet. Många spelare låg på gränsen och hade det inte varit för domare Anthony Taylor så hade fler kort delats ut. Idag är det Martin Atkinson som dömmer och han brukar inte direkt hålla igen med korten. På de 9 inledande matcherna han dömt den här säsongen så har han delat ut 30 gula och 1 rött.

Speltips

När vi såg mötet mellan Liverpool och Manchester United senast så var Herrera inblandad i väldigt många situationer. Spelar han idag från sin förväntade defensiva innermittfältsroll så tror jag att vi får se minst ett gult kort på den karln. Chelsea har kvicka spelare på mitten och det känns som att en sen tackling inte är helt omöjlig.

Vi kommer tippa att Herrera blir varnad till oddset 3.00 @Unibet (Hos spelbolaget får alla nya spelare 200 % startbonus upp till 1000 kr)

Andra spelare som brukar dra på sig kort är Kanté och Alonso i Chelsea. Fellaini och Young ligger nära till hands i United.

herrera-varning