Ungern – Sverige är naturligtvis dagens givna sporthändelse som drar till sig vårt intresse. Inte minst har vi ett speltips med mål i fokus till oddset 1.85.

Speltips Ungern – Sverige

Sverige spelar bra och gör mål

Sverige gjorde en stark insats senast i VM-kvalet mot Frankrike förra veckan. Tyvärr fick svenskarna ge sig efter att ha tagit ledningen i den 55:e minuten med ett snyggt frisparksmål gjort av Emil Forsberg. Repliken kom lite för snabbt då Frankrike och Pogba kvitterade endast 3 minuter senare. Avgörandet stod Payet för ytterligare 7 minuter in i matchen.

Men det är kul att se att Sverige så snabbt lyckats få till ett spelsystem som funkar förvånansvärt bra utan de gamla rutinerade rävarna Zlatan, Källström och Isaksson. I varje match hittils i VM-kvalet har Sverige lyckats göra mål i sina matcher och då har vi ändå mött på riktigt hårt motstånd som bland annat Holland, Bulgarien och Frankrike. Janne Andersson kommer enligt uppgift att byta spelare relativt friskt under matchen.

Ungern i målform

Ungern inledde sitt VM-kvalspel lite svajigt med bara 0-0 borta mot Färöarna. Sedan har det gått allt bättre för varje match. I andra matchen åkte man på torsk mot gruppledaren Schweiz i en målrik match med 2-3. Men därefter har man vunnit mot både Lettland 0-2 och Andorra 4-0. Visserligen är det sistnämda laget man mötte en riktiga blåbärsnation när det gäller fotboll men det är alltid bra att göra många mål ett par matcher i rad. Ungern ligger tre i gruppen där Portugal närmast jagas 2 poäng före.

Nu är det här en uttalad jippomatch för Ungern då man tackar av målvakten Gabor Kiraly, 40, och mittbacken Roland Juhasz, 33. som förväntas spela en halvlek. Många ungerska inhemska spelare väntas också få spela matchen. Trots det så tror jag att Ungern kommer göra åtminstone 1 mål på Sverige denna kväll.

Speltips BLGM

Vi på Svenskt Spel tror på en målrik vänskapsmatch eftersom lagen kan spela något mer avslappnat då det inte gäller något speciellt mer än att spela ihop lagen inför kommande landslagsuppdrag. I Ungerns fall gäller också att man ska tacka av några trotjänare. Sådana här avslappnade vänskapsmatcher brukar bjuda på en del mål. Speltipset blir ett BLGM-spel till oddset 1.85 @expekt.

Ungern – Sverige TV-kanal och Matchstart

Vänskapslandskampen Ungern – Sverige spelas tisdag 15 november 2016 och direktsänds på TV-kanal TV12 med matchstart klockan 19:45.

Sveriges startelva mot Ungern

Nordfeldt – Krafth, Jansson, Granqvist, Wendt – Rohdén, Hiljemark, Johansson, Larsson – Nyman, Kiese Thelin.

Ungerns startelva mot Sverige

Kiraly, – Fiola, Juhasz, Kadar, Hangya, – Vida, Elek, – Dzudzsak, Stieber, Nemeth, – Priskin.

 

expekt-1000-kr-riskfritt-utan-krav