Bästa stryktipskupongen på länge har vi att se fram emot när omgång 5 av Tips-SM ska dammas av. Hela 7 Premier League matcher på kupongen samt ca 10 miljoner i jackpot gör den här stryktipshelgen extra ordinär.

Tips-SM såhär långt

Man kan säga att vi själva är borta från en fin placering i Tips-SM. Vår rad med antal rätt i de 4 inledande omgångarna ser ut enligt följande: 10-6-8-8. Det för dåligt för att vara med i toppen av tävlingen men vi kommer hänga i hela vägen ändå för skojs skull. I och med att man får ta bort den sämsta omgången så har vi raden 10-8-8 att jobba på ifrån men det är än dock för dåligt.

Veckans Stryktipsförslag

Det ser onekligen svårtippat ut den här veckan men ett fantastiskt gäng matcher att syna på stryktipskupongen.

Premier League

Tottenham har haft ett tufft spelschema sista tiden och det har gjort att formen ser något vikande ut. Laget och truppen är ändå så pass bra att vi tror att man kommer vara med och fajtas om topp 4 när det drar ihop sig i maj. Defensiven har varit hur stabil som helst och man har släppt in minst mål i Premier League såhär långt. West Ham har ryckt upp sig och har också en bra trupp där en av EM:s bästa spelare Payet börjar komma igång. Dock tror vi att man kommer få svårt på White Hart Lane. Det är dags för Tottenham nu!

Crystal Palace form är på nedåtgående och det känns som Manchester City återigen har hittat formen. Frågetecken för Kompany som aldrig tycks komma tillbaka från sina skador. Crystal Palace har släppt in väldigt mycket mål i de senaste matcherna och försvaret har minst sagt sett ostabilt ut. Det blir något att bita i mot Citys frejdiga offensiv. Vi tror på bortaseger och spikar City.

Everton föll tugnt borta mot Chelsea senast och förlorade med hela 0-5. Vi tror att vi får se en reaktion här där hemmalaget vill visa hemmafansen att man kan bättre. Swansea har ny tränare men formen är svag och truppen saknar i år riktiga profiler. Det här blir svårt för Swansea och ettan känns bra.

Svår bortamatch för Liverpool

Southampton verkligen blandar och ger. Hemma har man ställt till det för topplagen förr. Även om man möter ligans formstarkaste lag så tror vi att man kan skrälla här. Liverpool krossade Watford med 6-1 hemma senast. Flertalet spelare har varit iväg på landslagsuppdrag och frågan är om det kan störa lite. Vi chansar och tar med ettan på kupongen. Vårt tips 12.

Bra form på Stoke gör att man får tipset hemma mot Bournemouth.

Sunderland med tränare David Moyes i spetsen har en jobbig resa framför sig om det inte ska sluta med degradering. Hull blixtrar till ibland. Båda lagen släpper in en hel del mål och 1 2 på kupongen känns bra.

Watford och Leicester har liknande spelidé som bygger på lågt aggressivt försvarspel med snabba omställningar. Man kan se att Leicester saknar en av Premier Leagues bästa bollvinnare i Kanté den här säsongen. Han hade stor del i lagets framgångar förra året då man vann titeln. Tror på jämn tillställning här och vi chansspikar krysset.

The Championsship

Ipswich tog en imponerande seger senast borta mot Sheffield Wednesday vilket gör att man fått lite andrum tillfälligt i tabellen. Nottingham har inte rosat marknaden den här säsongen. 4 raka matcher utan seger! 1x räcker långt på kupongen och blir vårt tips.

Birmingham ser allt bättre ut och närmar sig den absoluta toppen av tabellen. Hemma har man 6 raka matcher utan förlust. Bristol C har inlett den här säsongen mycket bättre än vad man gjorde förra året. Dock har man haft lite problem i bortaspelet och vi tror att man får svårt här. Etta!

Cardiff var nära att få med sig en poäng senast mot seriefavoriten Newcastle. Dock blev det förlust med 1-2. Ny chans att revanschera sig här på hemmaplan. Motståndet Huddersfield inledde säsongen mycket bra men har nu tappat formen rejält sista tiden. 1 seger på de 5 senaste gör att man tappat mark i tabellen. Svårtippat och vi tippar 1 2.

Veckans match på Craven Cottage

Fulham är lite på gång efter 2 raka segrar och 7-0 i målskillnad. Sheffield Wednesday får tillbaka sin anfallare Lucas Joao. Oerhört viktigt för Sheffield att han är tillbaka. Sheffield Wednesday inledde säsongen bra men har nu tappat formen något. Känns på förhand som en öppen match och vi tippar 1 2.

Hemma hade Preston 4 raka segrar innan man fick den sviten sprucken senast mot Newcastle. Nu möter man Wolverhampton som har usel form. Ingen seger på de 7 senaste matcherna och det gör att man ligger farligt nära nedflyttning. Starkt hemmalag borde inte ha några problem att vinna här. Vi spikar ettan!

Alltid kryss i match 13! Nej vi går emot här och kör en 12 då båda lagen släpper in en del mål. Queens Park Rangers har väl bäst form av de två då det är lite krisläge i Norwich för tillfället. Dessutom är målvakten skadad i bortalaget. Vi tror på öppen match.

Kommentarer om Stryktipset

  • spelsystem M-0-6-64
  • Jackpot ca 10 miljoner kronor
  • Omgång 5 av Tips-SM
  • Veckans säkraste match tror vi Everton är hemma mot Norwich
  • Skrällen tror vi att Southampton kan stå för hemma mot Liverpool

Ja då ses vi på Lördag igen.. Nånstans! Stryktipset på Lördagar förbrödrar.