Manchester United – Feyenoord blir oerhört spännande att följa ikväll. Europa League Grupp A är otroligt jämn med bara två gruppspelsmatcher kvar. Speltips på mötet blir ett handikapp.

Zlatan Ibrahimovic tog häromkvällen emot sin elfte Guldboll på den svenska Fotbollsgalan och alla inklusive Zlatan själv överraskades med att en staty håller på att skapas som ska stå utanför Sveriges nationalarena för herrlandslaget i fotboll, Friends Arena i Stockholm. Mycket väl värd detta är Zlatan tycker vi på Svenskt Spel och gläds samtidigt åt att hans kontrakt med Manchester United samtidigt förlängs till att även inbegripa nästa års säsong. Tänk så tomt det blir utan Zlatan den dagen han slutar. Vilken svensk fotbollspelare ska man följa ute i den europeiska toppfotbollen sedan? Ok, nu åter till kvällens match Manchester United – Feyenoord.

Viktig match för båda lagen

Manchester United har som alla vet vid det här laget blandat och gett under den första delen av säsongen. Mourinho har nu också gått ut och sagt offentligt att han behöver fyra till fem spelare till av internationell toppklass nivå i laget för att de ska kunna mäta sig med de allra bästa lagen. Hur som helst möter man nu Europa League konkurrenten Feyenoord som inte kan räknas som en av de största klubbarna i Europa precis. Tabelläget i Europa League Grupp A gör gällande att Feyenoord är placeringen före Man United som ligger trea i gruppen inför mötet och det är bara två omgångar kvar. Så med andra ord är den här matchen mellan Manchester United – Feyenoord väldigt viktig för båda lagen.

Europa League Grupp A
1. Fenerbahce 7p
2. Feyenoord 7p
3. Manchester United 6p
4. Zorya 2p

Vanan av tuffa matcher

Hemmalaget har förstås fördel av hemmaplan idag men jag skulle också vilja påstå att man även har fördel av att ständigt möta betydligt bättre lag än vad den holländska ligan kan erbjuda. Nu har man ändå kommit in en bit på säsongen och alla lag är upp i varv på ett annat sätt än vad man är i säsongsinledningen. Tuffa matcher har spelats och då framförallt hävdar vi att Man United fått träna sig i att stöta på hårdare motstånd vilket borde gynna de röda en sådan här kväll. Zlatan tog sig också ur sin tunga, långa måltorka i den senaste matchen han spelade för United borta mot Swansea i ligan. 2 mål där blev det och förhoppningsvis är det inledningen på en fin målperiod från Zlatans sida.

Speltips Manchester United – Feyenoord

Feyenoord vann lagens första möte den 15 september med 1-0 så det är klart att de inte är helt ofarliga, men med den vetskapen att man inte kan underskatta dem, favör av hemmaplan, bättre spelarmaterial, och en Zlatan som hittat mål igen ska Manchester United ta hem det här med minst ett par mål. vi kör på ett handikapp-spel! Läs mer här om hur spel på Handikapp odds fungerar.

Speltips: Manchester United – Feyenoord : Handicap 1 (0-1), Odds 1.82 @NordicBet.

Matchen sänds i TV-kanal 9 med matchstart klockan 21:02.