Sista omgången av Tips-SM 2016 går av stapeln och vi är långt från en tätposition. Vi har raden 10-6-8-8-7 på de inledande 5 omgångarna.

Toppstriden Tips-SM

Kollar man resultatsidan hos Svenska Spel så leder Ove Eriksson från Arkösund. Han har lyckats med konststycket att pricka in 12 rätt två gånger och har med raden 9-10-12-12-8 lyckats skrapa ihop 43 rätt inför slutrundan. Han skuggas av 5 personer, Thomas Hallengren, Dan Gustafsson, Patric Bengtsson och Roger Andersson som alla ligger på totalt 41 rätt. Imponerande resultat av samtliga som lyckats väldigt bra hittills. Det har dessutom varit väldigt svårttippat under samtliga omgångar av tips-sm.

Vi får väl anta att någon av dessa står som slutsegrare i själva tipstävlingen. Här kan ni läsa mer om vad som gäller i slutspelet av tips-sm.

Veckans stryktipsförslag

En inspirerande kupong väntar den här veckan med flertalet Premier League matcher med på kupongen.

Premier League

På tipset den här veckan hittar vi en riktig toppmatch i Londonderbyt mellan Chelsea och Tottenham. Chelsea har 6 raka segrar och en målskillnad på 17-0. Det har gjort att laget tagit sig hela vägen upp till toppen och leder just nu Premier League. Tottenham har det desto motigare för tillfället och åkte i veckan ur Champions League. Sen Chelsea släppte in 3-0 borta mot Arsenal så ändrade Conte om till en 3-4-3 uppställning och har alltså inte släppt in mål med det nya spelsystemet ännu. Nu kommer laget verkligen få bekänna färg då både Tottenham och City står för motståndet. Vi tippar på Chelseaseger här men den som har råd garderar då ett Londonderby alltid brukar bli tätt och tight.

Vill varna lite för Middlesbrough borta mot Leicester då laget verkligen fått ordning på defensiven. Laget har tagit poäng mot både Arsenal och City borta och var väldigt svårspelade senast när Chelsea kom på besök på Riverside Stadium. Leicester är inte lika vassa i år som man var förra säsongen men hemma är man starka och får ses som favoriter. Vi tar med krysset på kupongen.

Liverpool tappade poäng senast borta mot Southampton och vi tror att vi får se en rejäl reaktion på detta nu när hemmaplan väntar. I den senaste hemmamtachen på Anfield slog man Watford med hela 6-1 och vi räknar med en överkörning ånyo då motståndet är svagt.

The Championship

Aston Villa  inledde säsongen svagt men har nu fått lyft under vingarna och är ett av The Championsships formstarkaste lag för tillfället. Cardiff blandar och ger och i bortaspelet har man inte övertygad den här säsongen. Ettan känns bra och Villa får tipset.

Katastrofform på Norwich som inledde säsongen mycket bra. Senast åkte Martin Olsson på rött kort efter bara 2 minuters spel och så var den dagen förstörd. Hans bror spelar i Derby och det hade varit kul att följa det här mötet men nu missar Martin tyvärr matchen. Derby känns bättre för dagen och vi tror att 1x räcker långt.

Newcastle toppar tabellen och leder med 5 poäng före tvåan Brighton. Benitez har verkligen fått ordning på skatorna och det ser redan nu ut som att Premier League kommer vara divisionen som man spelar i nästa säsong. Blackburn känns opålitliga och blandar och ger. Ska mycket till om man får med sig poäng här med tanke på Newcastles form.

Wolverhampton tar emot Sheffield Wednesday i på förhand ett ovisst möte. Vi tycker att Sheffield egentligen har den bättre truppen och att man visade det i säsongsinledningen. Därefter störde skador och avstängningar och en efterföljande svacka inleddes. Nu känns man lite på gång igen och vi väljer att utgå från krysset på kupongen och sedan gardera med en 2:a.

Kommentarer om Stryktipset v 47

  • Systemspel M-0-6-64
  • 6:e och sista omgången av Tips-SM.
  • Säkraste matchen på stryktipset anser vi att Liverpool är hemma mot Sunderland
  • Se upp för Middelsbrough borta mot Leicester. Den som vågar tar med 2:an. Vi nöjer oss med 1x.
  • Ingen jackpot på Stryktipset den här veckan
  • Chelsea – Tottenham har sen avspark och börjar 18.30

”- Ja då ses vi på Lördag igen.. Nånstans..”

Lycka till!