Sista gruppspelsdagen i Champions League är här och denna onsdag bjuder på spännande mötet Real Madrid vs Dortmund som avgör vem av dem som vinner gruppen. Det lutar åt en jämn kamp men vi har en vinnare!

Speltips Real Madrid vs Dortmund

Det här ska bli kul! Tungviktsmöte mellan regerande Champions League mästarna Real Madrid och tyska Borussia Dortmund i en direkt avgörande match om första platsen i Grupp F. Är du inte ett riktigt fan av något av de andra lagen som ikväll går upp i spel i kvällens Champions League fotboll är det här den match som är intressantast. Skoj blir också att följa matchen mellan FC Köpenhamn och Club Brügge då danskarna vid vinst har möjlighet att bli tvåa i gruppen. Men då måste samtidigt FC Porton förlora på hemmaplan mot redan klara gruppettan Leicester City. Vi väljer dock i detta speltips att spela på Real Madrid vs Dortmund.

Real Madrid måste vinna

För att Cristiano Ronaldo och medspelarna i Real Madrid ska få en möjligen lättare väg vidare mot den hägrande finalen i Champions League nästa vår måste de vinna ikväll mot Dortmund för att ta över förstaplatsen i gruppen från tyskarna. I förra matchen lagen emellan spelade man oavgjort på tysk mark, vilket för övrigt var den enda poängförlusten för Dortmund i det här gruppspelet. I och med att Real även överraskande fick endast oavgjort mot jumbon Legia Warszawa så har man hamnat i situationen att det bara är vinst som gäller ikväll. Men Real känns rustade för en seger mot kvalificerat motstånd mer än någonsin tidigare.

Real Madrid har inte förlorat sedan i somras

Inte en enda förlorad match varken i Champions League eller ligaspel den här säsongen och att man klarade 2-2 borta mot FC Barcelona i La Liga så sent som i lördags gör Real till solklar favorit ikväll. Senast man förlorade en match var mot PSG den 28 juli i International Champions Cup. Det närmar sig fem månader utan förlust! Dock har det blivit en del oavgjorda matcher på vägen och det räcker som bekant inte ikväll. Men med egen hemmaplan och den superform man befinner sig i ska det väldigt mycket till för att Dortmund ska kunna rubba Real denna onsdagskväll.

Dortmund spelar för oavgjort

Borussia Dortmund brukar spela en trevlig och anfallsglad fotboll, men i kvällens match mot Real är jag ganska säker på att det är ett försvarsinriktat Dortmund som ställer upp sig på planen kl. 20:45. Det räcker med oavgjort för att vinna gruppen och störst chans mot ett lag som Real Madrid har man nog om man kör relativt deffensivt och satsar på snabbt kontringsspel.

Dortmund brukar göra mål

Dortmund har vunnit fem av sina sex senaste spelade matcher och i vissa har det blivit rena målfyrverkerierna. Dortmund är ett pålitligt målgörargäng och värsta målkavalkaden fick vi se mot Legia Warszawa i ett möte som slutade hela 8-4 till Dortmund. He he, det är inte ofta man får se 12 mål i en så pass internationell stormatch som det ändå var. Så med andra ord vet vi att laget kan göra mål. Vi tror dock att om det blir ett målfyrverkeri denna afton på Santiago Bernabeu Stadion så kommer nog Real Madrid stå för det. Men oj vad kul det vore att se många mål från båda lagen i en så pass viktig match.

Speltips på Vinnare

Vi tippar att Real Madrid vinner matchen mot Dortmund vilket ger 1.83 gånger pengarna i odds hos Betway.

Fler orsaker till att spela på Betway

Spelbolaget Betway erbjuder för tillfället alla nya kunder finfina erbjudanden på fotboll och odds, bland annat dessa:
1. Välkomsterbjudande där du som ny får upp till 1 000 kronor i gratisspel!
2. Champions League Live-special: Placera ett spel på live-odds på någon av kvällens Champions League-matcher, och om ditt spel inte sitter ger Betway dig pengarna tillbaka som ett gratisspel motsvarande din insats upp till 100 kr.
3. Betway boostar din kombospels-vinst med upp till 100% som ett gratisspel.

Dessutom har de under lucka 7 i dagens julkalender flera boostade odds:
1. Borussia Dortmund & Bayer Leverkusen Båda vinner, odds 10.00.
2. Cristiano Ronaldo gör två eller fler mål, odds 5.50.
3. Pierre-Emerick Aubameyang gör mål närsomhelst, odds 3.00.
4. Tottenham Hotspur, Real Madrid & Sporting Alla vinner, odds 6.50.

Kvällens startelvor Real – Dortmund

Startelvorna är bekräftade för kvällen så här är dem:

Real Madrids startelva
Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Casemiro, Rodriguez, Modric – Ronaldo, Benzema, Lucas.

Borussia Dortmunds startelva
Weidenfeller – Piszczek, Sokratis, Bartra, Schmelzer – Weigl, Castro, Pulisic – Dembele, Schurrle, Aubameyang.

Real Madrid vs Dortmund TV-kanal & Matchstart

Matchen Real Madrid vs Dortmund i Champions League sänds i tv kanalerna TV3 och ViaPlay med matchstart klockan 20:45 onsdagen 7 december 2016.