Matchen Leicester City – Manchester City kan väl bara sluta med bortaseger, eller? Visst ser det ut så på förhand men vi är inte så säkra på det? Att båda lagen gör mål tror vi dock mer på och vi berättar varför.

Speltips Leicester City – Manchester City

Det skiljer tolv placeringar mellan Leicester City och Manchester City i Premier League tabellen inför lördagens möte.

Leicester usla i ligan och på topp i CL?

Leicester har verkligen inte kommit upp till samma härliga nivå som de hade förra säsongen även om vi kan skönja positiva tecken i Champions League spelet. I Premier League spelet har det gått katastrofalt dåligt får man säga där saknaden av viktiga nyckelspelare är enorm. Inte en seger på de fem senaste matcherna och då har man i de matcherna bara mött Tottenham bland topplagen. Självförtroendet skulle vara rejält stukat om det inte vore för Champions League. I den största europeiska fotbollscupen har man däremot visat att man är bäst, åtminstone i Grupp A som avslutades häromdagen med de sista matcherna innan man går vidare till nästa fas. Leicester slutade etta i gruppen före FC Porto på andra och FC Köpenhamn på tredje plats.

Manchester City ett topplag som nu saknar spelare

Manchester City är med och krigar uppe i toppen av Premier League och är extremt svårslagna. Pep Guardiola och hans Man City kom igång strålande i säsongsinledningen men sedan har man tappat en del poäng här och där vilket betyder att man har fyra poäng upp till ledande Chelsea som man för övrigt fick stryk av senast med 1-3. Det var en fartfylld match med chanser åt båda hållen och som vände från 1-0 i första halvlek till 1-3 i andra. Några av Manchester City spelarna kunde inte hålla tillbaka de besvikna känslorna på slutet där både Agüero och Fernandinho fick rött kort efter dels en fult påhopp av Agüero på David Luiz i Chelsea och dels osportsligt uppträdande från Fernandinhos sida. Detta betyder att dessa två herrar tillsammans med skadade spelarna Kompany, Otamendi och Sterling missar matchen mot Leicester.

Spel på att båda lagen gör mål

På grund av alla otillgängliga spelare för Manchester City är vi väldigt osäkra på om det här blir en så lätt match för bortalaget som många tycks tro. Däremot är vi övertygade om att Manchester City fortfarande i allra högsta grad är kapabla till att göra mål mot Leicester men det tror vi även att hemmalaget är så därför känns ett BLGM-spel rätt här.

Speltips: Båda lagen gör mål i matchen Leicester City – Manchester City till oddset 1.60 @Unibet.

Matchen börjar 18:30 och sänds på ViaPlay och Viasat Sport Premium.

Unibet erbjudande200 %1500 krHämta Bonus