Lucia tisdagen den 13/12 bjuder på Premier League matcherna Everton vs Arsenal och Bournemouth vs Leicester. Svenskt Spel tippar ett BLGM spel på den förstnämnda matchen.

Everton vs Arsenal Speltips

Vi är sannerligen inte vana vid att det spelas Premier League fotboll en tisdag så vi tackar Lucia för att vi kan fira med två riktigt spännande matcher när Everton vs Arsenal och Bournemouth vs Leicester möter varandra idag! Till exempel kan Bournemouth klättra från sin tolfte plats ända upp till en sjunde plats om de vinner över Leicester ikväll. Leicester å sin sida behöver verkligen spela hem poäng i dagens match om de ska undvika att hamna farligt nära bottenstriden.

När det gäller Everton så hägrar en plats bland de fem bästa i Premier League tabellen vilket skulle innebära Europacup-spel nästa säsong. Just nu befinner de sig nia. För Arsenals del är det mer än så som gäller eftersom man gått starkt under hösten och är placerad på andra plats, tre poäng bakom ledande Chelsea, och därmed ligger bra till i fighten om Premier League titeln.

Everton till spel utan hemmaförlust

Dagens hemmalag Everton har inte förlorat en enda hemmamatch den här säsongen och dessutom har man gjort mål i alla sju hemmamatcherna. Och av dem har man spelat så många som fyra oavgjorda. Det anmärkningsvärda, och nära på komiska, här är att alla dessa oavgjorda matcher har slutat med resultatet 1-1! Sammanlagt har Everton på sina nio matcher på hemmaarenan Goodison Park bara släppt in fem mål. Med andra ord kan vi lätt konstatera att Everton är oerhört svårslagna när de spelar hemma i Liverpool.

Arsenal till spel utan bortaförlust

Tar vi och vänder oss till Arsenal’s bortafacit istället så kan vi direkt se en av de spännande ingredienserna i varför den här matchen är så spännande. Arsenal har nämligen inte förlorat en enda bortamatch. Med fem vinster och två oavgjorda samt makalösa arton mål gjorda på de sju spelade bortamatcherna visar att Everton kommer få det hett om öronen denna Luciakväll. Men är det något lag som ska få stopp på Arsenals fina anfallsspel så är det Evertons starka defensiv. Om det räcker till att vinna matchen eller inte återstår att se.

Spel på oavgjort resultat lockar onekligen men vi anser det vara lite för stor chanstagning. Vi tror istället det är större chans till vinst om spelet går till att båda lagen gör mål.

Odds & tv-kanal

Vårt speltips på matchen Everton vs Arsenal blir att båda lagen gör mål (BLGM) till oddset 1.62@betsafe.

Matchen sänds på tv-kanalerna ViaPlay och Viasat Sport Premium med matchstart klockan 20:45 tisdagen 13 december 2016.