Fjärde Advent firar vi på bästa sätt när stormatchen Manchester City – Arsenal ska spelas med matchstart klockan 17:00 idag. Dagens speltips innehåller flera mål!

Målspel Manchester City – Arsenal

Dagens hemmalag i matchen Manchester City – Arsenal befinner sig på fjärde plats inför mötet, en poäng bakom dagens motståndare trean Arsenal. Som alla förstår är det här en kanonviktig match för båda lagen där bortalaget Arsenal säkert kan tänka sig att vara nöjda med oavgjort eftersom att få med sig en pinne på bortaplan mot en så pass stark motståndare är ett bra resultat för dem. Manchester City däremot har garanterat siktet fullt inställt på seger.

Det spelas om superviktiga poäng

Poängen i den här matchen har också blivit extra viktiga efter att resultaten i gårdagens premier League matcher gick topplagens väg. Ledande Chelsea gick segrande ur striden mot Crystal Palace efter att det enda målet i matchen gjorts av skytteligaledaren Diego Costa. De tre poängen betyder att Chelsea just nu befinner sig nio poäng före Liverpool och Arsenal. Sjätteplacerade Manchester United vann också det svåra bortamötet mot sjuan West Bromwich med 0-2 efter två Zlatan mål! Ingen av dagens kombattanter vill halka efter ligaettan Chelsea och när de andra topplagen vinner sina matcher är det förstås av oerhörd vikt att man gör likadant. Ligatvåan Liverpool spelar inte förrän imorgon och möter då Everton i en svår match på bortaplan.

Två målglada gäng möts i dagens speltips

Kollar vi in lite statistik inför mötet Manchester City – Arsenal så ser vi att Manchester City gjort 15 mål på 8 hemmamatcher samtidigt som Arsenal är ligans tredje bästa bortalag och har gjort 19 mål sammanlagt i sina 8 bortamatcher man spelat hittills. Båda lagen har offensivt spel som sina grundidéer och med två så offensivt lagda lag som Manchester City och Arsenal måste vi bara testa ett målspel i matchen.

Match: Manchester City – Arsenal
Datum: Söndag 18 december 2016
Matchstart: Kl. 17:00
Speltips: Antal mål över 2.5
Odds: 1.66
Spelbolag: Betsson
TV-kanaler: ViaPlay och Viasat Sport Premium

Manchester City’s startelva

1 Bravo, 5 Zabaleta 30 Otamendi, 11 Kolarov, 22 Clichy, 6 Fernando, 19 Sane, 42 Toure, 21 Silva, 7 Sterling, 17 De Bruyne.

Arsenal’s startelva

33 Cech, 24 Bellerin, 5 Gabriel, 6 Koscielny, 18 Monreal, 34 Coquelin, 29 Xhaka, 14 Walcott, 11 Özil, 17 Iwobi, 7 Sanchez.