Svår match väntar Zlatan och Manchester United idag när man besöker Londons Olympiastadion för match mot formstarka West Ham. Speltips BLGM till oddset 1.80.

Speltips West Ham – Manchester United

Det är två formstarka lag i West Ham – Manchester United som ska göra upp i den tidiga kvällsmatchen med matchstart klockan 18:15. För en dryg månad sedan i slutet av november spelade lagen mot varandra två gånger inom loppet av några dagar, dels i Premier League och dels i EFL Cup. Då slutade den första matchen (PL) oavgjort och den andra (EFL Cup) med United seger 4-1.

Det ska bli intressant att se hur lagen hanterar det tuffa spelschemat man är inne i just nu. Ingen annan fotbollsliga i högstadivisionen runt om i Europa har ett så intensivt spelschema som Premier League omkring jul och nyår. För bara två dagar sedan spelade man i den förra nittonde Premier League omgången och nu ska man alltså upp igen i omgång nummer tjugo.

West Ham ser starka ut

West Ham hade tre raka vinster och fyra utan förlust när man i lördags åkte på torsk borta mot Leicester med 1-0 efter mål redan i den tjugonde minuten efter ett hypersnabbt Leicester anfall som anfallaren Slimani avslutade på bästa tänkbara sätt med nick i mål. Men det var sanningen att säga inte riktigt välförtjänt om man ska vara ärlig. West Ham var väl värda en poäng eller till och med en vinst mot Leicester. West Ham hade 60% av bollinnehavet och 25 målchanser jämfört med Leicester’s 12. Leicester har endast förlorat en av de senaste sex hemmamatcherna och den förlusten kom mot Arsenal. Men även i den matchen gjorde West Ham mål.

Manchester United radar upp segrar

Manchester United är inne i en väldigt fin form just nu. Så för alla personer som älskar Manchester United och Zlatan Ibrahimovic har det varit en rolig och underhållande period senaste tiden. Tyvärr för deras del får man väl säga så har även de övriga topplagen gått i stort sett lika bra vilket innebär att Man United fortfarande ligger kvar på en sjätte plats i ligan när halva säsongen har gått. Och det är hela 13 poäng upp till serieledarna Chelsea som vägrar att förlora eller ens tappa poäng.

West Ham har ikväll fördel av hemmaplan och då vi vet att de är i form och dessutom spelade oavgjort i senaste ligamötet med Manchester United på Old Trafford förstår nog alla att det här blir tufft. Vi får se hur matchen gestaltar sig men det känns som väldigt troligt att det kan bli minst något mål var ifrån de båda formstarka lagen denna afton. Drömmen vore väl att få se Zlatan göra ett ännu mer spektakulärt mål än vad Oliver Giroud gjorde för sitt Arsenal igår kväll?

Speltips: Båda lagen gör mål i matchen West Ham – Manchester United. Odds 1.80 spelat hos Betway.

Premier League matcher 2 januari 2017

13:30 Middlesbrough – Leicester
16:00 Everton – Southampton
16:00 Manchester City – Burnley
16:00 Sunderland – Liverpool
16:00 West Brom – Hull
18:15 West Ham – Manchester United

PL Matcher tisdag 3 januari

20:45 Bournemouth – Arsenal
21:00 Crystal Palace – Swansea
21:00 Stoke – Watford