Nian Bournemouth gästas av fyran Arsenal ikväll tisdag 3 januari 2017 med matchstart kl. 20:45. Speltipsmässigt har vi bästa utsikten i hörnspel tycker vi.

Gårdagens Premier League matcher resulterade i nästan full pott för topplagen. Manchester lagen United och City vann sina matcher även om det satt hårt inne under stora delar av matcherna för båda två. Zlatan gjorde ännu ett mål från offsideposition vilket linjedomaren missade till vår United fansens lycka. Målet betydde 0-2 och segern säkrades. Men hade det inte varit för att West Ham fått en man utvisad tidigt i matchen så hade det blivit betydligt tuffare för bortalaget. För trots en man utvisad skapade West Ham ett par livsfarliga målchanser och man var rent ut av helt frispelad vid ett tillfälle. Men Manchester United, Mourinho och Zlatan Ibrahimovic kunde pusta ut efter slutsignalen efter att ha inkasserat deras sjätte raka seger i Premier League.

Manchester City var kanske ännu mer illa ute hemma mot Burnley i 2-1 matchen efter att ha fått Fernandinho utvisad i första halvlek. 0-0 i paus och Burnley var nog så bra som City i den andra och resultatet kunde lika gärna gått bortalagets väg. Men nu var det hemmalaget Manchester City som drog det längsta stråt tack vare mål av Clichy och Aguero.

Enda topplaget som tappade poäng igår var Liverpool som spelade oavgjort 2-2 borta mot Sunderland. Liverpool straffades av av två straffar emot sig och en kall Defoe som satte båda för Sunderland varav den sista sattes i 84:e minuten och som i och med det fastställde slutresultatet i matchen. Sturridge och Mane gjorde Liverpools mål.

Hörnspel Bournemouth – Arsenal

Vi ska inte ha någon längre utläggning om varför ett hörnspel känns helt rätt ikväll i matchen Bournemouth – Arsenal. Hörnspelet kör vi av den enkla anledningen att Arsenal’s matcher i stort sett alltid är rika på hörnor. Och det är inte nödvändigtvis Arsenal själva som får dem utan snarare så att Arsenal’s försvar verkar ha som en taktik att hellre spela ut bollen över kortlinjen än att riskera strul kring eget straffområde.

Hörnstatistik i Arsenal’s 5 senaste PL-matcher:
Arsenal – Crystal Palace 2-0, Hörnor: 8-4 = 12 st.
Arsenal – West Brom 1-0, Hörnor: 6-5 = 11 st.
Manchester City – Arsenal 2-1, Hörnor: 8-1 = 9 st.
Everton – Arsenal 2-1, Hörnor: 8-3 = 11 st.
Arsenal – Stoke 3-1, Hörnor: 7-7 = 14 st.

Speltips Bournemouth – Arsenal: Över 9.5 hörnor i matchen, odds 1.65 @Unibet.