Chelsea – Hull City är sist ut av matcherna i Premier League den här helgen med matchstart kl. 17:30 söndagen den 22 januari. Vi spelar på antal mål gjorda av hemmalaget.

Toppen mot botten

Chelsea fortsätter att leda Premier League i stor stil och är för tillfället sju poäng före tvåan Tottenham inför denna Premier League omgång. Återigen får vi se Diego Costa med i truppen som ju förra helgen petades på grund av en påstådd konflikt med tränaren Antonio Conte och rykten om Kinaintresse. Nu sägs han inte vilja vara någon annanstans än just i Chelsea och är helt inställd på att hjälpa laget vinna titlar. Däremot har man under januari tappat spelaren Oscar till den kinesiska ligan som lockat med en stor summa pengar vilket varken Chelsea eller Oscar velat tacka nej till. Dock ska det inte behöva betyda alltför mycket för Chelsea eftersom Oscar inte varit en ordinarie spelare i startuppställningarna på ett bra tag nu.

Hull City ligger näst sist i Premier League tabellen med bara jumbon Sunderland under sig. Senast vann man mot Bournemouth med 3-1 och bröt därmed en nio matcher lång svit utan vinst. Och vi har kunnat se tecken på att formen är i antågande då Hull även vann mot Swansea för kort tid sedan i FA-cupen. Men att möta Swansea och Bournemouth är inte alls samma sak som att möta något av topplagen och framförallt går det inte att jämföra med att spela borta mot dominanten tillika ligaettan Chelsea.

Chelsea – Hull City speltips

Vad ska kunna stoppa Chelsea från att vinna idag mot Hull då? Jag tror ärligt talat inte att Hull har mycket att sätta emot Chelsea denna sena söndagseftermiddag. Betänk att Chelsea faktiskt bara förlorat en enda hemmamatch under den pågående säsongen och i resterande nio matcher har utgången varit seger på Stamford Bridge. Kollar vi in målstatistiken har Chelsea gjort 28 mål och släppt in 6 på tio matcher. Hull har istället nästan omvända siffrorna på i bortaspelet så här långt med 6 gjorda mål och 24 insläppta. Nej för mig finns inte på världskartan att Hull ska lyckas rubba Chelsea på deras egen hemmaplan och skulle det hända så är det i så fall Premier League säsongens största skräll.

Speltips Chelsea – Hull: Över 2.5 mål av hemmalaget till oddset 1.83 @unibet.

Unibet bonus + live stream

Missa inte att du som ny spelare hos unibet får en av spelmarknadens bästa välkomstbonusar på 500%  oddsbonus. Sätt in 100 kr, få 500 kr gratis, spela för totalt 600 kr! Denna bonus plus all streamad sport som de sänder i direktsändning via live stream tv dygnet runt gör unibet till det kanske mest uppskattade spelbolaget i världen!

[table id=”unibet500″/]

Övergångar under januarifönstret

Chelsea har tappat några spelare under januari månads transferfönster. Bland annat Oscar som i den uppmärksammade storaffären, sett ur ekonomisk synvinkel, köptes upp av Shanghai SIPG, Kina. En spelare har kommit in då Chelsea valde att plocka hem Nathan Ake som varit på lån hos Bournemouth under hösten.

Hull City har i januari signerat avtal med Evandro (Porto), Omar Elabdellaoui (Olympiakos) och Oumar Niasse (Everton) på lån. Utlånade spelare är Jonathan Edwards och Harvey Rodgers, båda till Accrington Stanley samt Allan McGregor (Cardiff). Man har också sålt Jake Livermore till Premier League kollegan West Brom.

Matchtrupper och troliga startelvor

Chelsea’s trupp: Begovic, Ivanovic, Alonso, Fabregas, Zouma, Ake, Kante, Hazard, Pedro, Courtois, Loftus-Cheek, Moses, Kenedy, Costa, Matic, Willian, Batshuayi, Cahill, Terry, Azpilicueta, Chalobah, Luiz, Aina, Eduardo, Solanke, Musonda.

Trolig startelva Chelsea: Courtois, – Cahill, Luiz, Azpilicueta, – Alonso, Kante, Matic, Moses, – Hazard, Costa, Pedro.

Hull’s trupp: Robertson, Maguire, Davies, Huddlestone, Hernandez, Snodgrass, Clucas, Kuciak, Livermore, Jakupovic, Weir, Mbokani, Diomande, Dawson, Marshall, Niasse, Mason, Elmohamady, Tyson, Evandro.

Trolig startelva Hull City: Jakupovic, – Davies, Dawson, Maguire, – robertson, Clucas, Huddlestone, Mason, Diomande, – Niasse, Hernandez.