Två formstarka hockeylag möts denna fredag 3 februari när Skellefteå AIK och Malmö Redhawks drabbar samman i Kraft Arena med nedsläpp klockan 19:00. Vårt speltips ger 1.90 gånger pengarna.

Skellefteå starka hemma

Skellefteå AIK befinner sig just nu på en femte plats i SHL och har bara en inkasserad förlust på de nio senaste matcherna. Man är tredje bästa hemmalag i hela ligan och har på hemmaisen i Kraft Arena femton tillställningar utav nitton möjliga. På dessa nitton matcher totalt hemma har Skellefteå gjort 53 mål och släppt in 33, vilket ger oss ett snitt på 4,53 mål per match.

Om vi bara går efter målsnittet på hemmais skulle det ge oss en fingervisning om att ett spel på över 4,5 mål i matchen vore ett riktigt bra spelalternativ. Men jag tänker tvärtom när jag också tar hänsyn till andra faktorer som att kvällens motståndare också är inne i en fin period för tillfället.

Malmö inte ett mål på två möten

Senast lagen Skellefteå – Malmö möttes, även då i Skellefteå strax innan jul, vann hemmalaget med 3-0. Och när de en tid innan den matchen möttes i Malmö slutade matchen likadant, det vill säga 0-3 till Skellefteå. Med tanke på det har definitivt Skellefteå det psykologiska övertaget. Med andra ord har Malmö väldigt svårt mot Skellefteå och kommer säkert att ikväll på bortaplan försöka säkra upp bakåt med ett mer defensivt och aggressivt spel än normalt för att sedan förlita sig på att man emellanåt kan försöka att kontra in mål.

Hur som helst tror jag att det blir en tuff fight ikväll mellan Skellefteå – Malmö och att det inte kommer ges mycket ytor för något av lagen. Även om Skellefteå enligt spelbolagen är solklara favoriter till att vinna är jag inte lika säker på att så blir fallet denna gång, kanske tredje gången gillt för Malmö? Däremot lockar det mig mer att spela ett underspel på antal mål än att utse en vinnare.

Speltips Skellefteå – Malmö: Under 4.5 mål i matchen till oddset 1.90 @NordicBet!

200 kr gratisspel på SHL hos NordicBet

Som kund hos NordicBet kan du få ett gratisspel på 200 kronor på ditt favoritlag i SHL varje vecka under hela vintern! För att få ditt 200 kronors gratisspel måste du först lägga ett oddsspel (minst 1.50 i odds) från mobilen på valfri SHL-match för minst 100 kronor. Börja med att registrera ett konto hos NordicBet nu och anmäl dig sedan till kampanjen i dag och säkra den här veckans gratisspel!