Efter två dagars Champions League spel där vi fått se massor av mål blickar vi idag framåt mot Europa League och matchen Manchester United – Saint Ètienne. Vi hoppas på många mål även idag!

Vet inte om Zlatan har fått huvudbry sedan PSG fullkomligen körde över FC Barcelona i Champions League slutspelet i tisdags med sanslösa 4-0 på hans gamla hemmaarena Parc des Princes. Han bytte bort PSG i somras mot Manchester United som idag alltså ska ta sig an franska laget Saint Ètienne. Det känns som en match verkligen inte Zlatan vill förlora för att inte tappa ansiktet. Men kan väl ändå inte åka på stryk, i dagens match Manchester United – Saint Ètienne, mot ett lag som Zlatan och PSG så många gånger haft lekstuga med?

Manchester United – Saint Ètienne har matchstart kl. 21:05 torsdag 16 februari 2017.

Zlatan och Manchester United

Sejouren i Manchester United började så bra för Zlatan Ibrahimovic efter att han signade kontraktet med ”The Red Devils” sommaren 2016. PSG hade mist sin stora lysande superstjärna Zlatan som avslutade sin tid i klubben helt lysande med ännu en ligaseger och som skytteligavinnare. Och många tänkte nog där och då att det var ett avbräck för den franska huvudstadens fotbollsstolthet som skulle bli mycket svårt att handskas med. För Zlatans del fortsatte allt som vi är vana att se honom. Han började i United med att dundra in mål med hjälp av fötter och huvud i försäsongsmatcherna och så fortsatte det även i inledningen av Premier League säsongen.

United’s och Zlatan’s svacka

Kort därefter kom en svacka från Zlatans sida som vi aldrig tidigare hade varit med om, den längsta perioden med spelminuter utan att göra mål var ett faktum och det kändes faktiskt lite oroligt i United. Det var till och med svarta rubriker och mycket skriverier om att nye tränaren, och Zlatans tränarförebild, José Mourinho skulle få sparken, och att Zlatan hade gjort sitt inom toppfotbollen. Men Zlatan, José Moutinho och hela Manchester United kom tillbaka och har nu radat up en väldigt fin svit matcher där man tappat få poäng. Zlatan är dessutom med och slåss högst där uppe i skytteligatoppen också där han ska vara och vill vara igen!

Man United närmar sig ligatoppen

Tyvärr för Manchester United har även de andra topplagen gått väldigt bra i Premier League vilket gör att United fortfarande befinner sig på en sjätte plats i ligan. Det positiva är dock att det är betydligt färre poäng som skiljer till de framförvarande lagen nu jämfört med för två månader sedan. Till exempel är det bara fyra poäng upp till andraplatsen som för närvarande innehas av lokalkonkurrenten Manchester City.

Manchester United i Europa League

När Manchester United idag möter franska Saint Ètienne i första matchen av två i Europa League’s sextondelsfinal gör man det efter att ha slutat tvåa i Grupp A efter Fenerbahce. I gruppstadiet blev facit fyra vinster och två förluster. Man förlorade både mot Feyenoord och Fenerbahce på bortaplan. Och den stora missräkningen var väl egentligen mest förlusten mot holländska Feyenoord som kom till under den där formsvackan United och Zlatan befann sig i tidigt i höstas. Hade man fått en poäng där hade man vunnit gruppen och fått möta tvåan i en annan grupp idag.

Zlatan trivs mot Saint Ètienne

Men för det första kan man spekulera hur mycket som helst i om hur det hade blivit om det ena eller andra laget hade tagit en poäng här eller där, så det är bara att glömma. Och för det andra så vet jag inte om man ska tjuta så mycket över att man nu får möta Saint Ètienne i en sextondelsfinal? Det har passat Zlatan väldigt bra förr att få möta dem, med resultat i att han gjort många mål mot dem, och jag tror verkligen på att det återigen blir en trevlig stund på fotbollsplanen för Zlatan Ibrahimovic när han återser sina gamla ligakonkurrenter. Jag vägar sticka ut och säga att han gör minst 1 mål idag i matchen Manchester United – Saint Ètienne!

Speltips: Zlatan Ibrahimovic gör mål mot Saint Ètienne. Odds 1.73 @Unibet!

[table id=”unibet500″/]