Åttondelsfinalerna i Champions League fortsätter denna vecka och dagens matcher Manchester City – Monaco och Bayer Leverkusen – Atletico Madrid. Båda matcherna har matchstart klockan 20:45 ikväll och vi siktar in oss på det förstnämnda mötet som blir en mycket intressant match att titta och spela på.

Stark period trots oavgjort

Hemmalaget för dagen i Champions League mötet mellan Manchester City och Monaco har en stark period bakom sig om man bortser från matchen häromdagen mot Huddersfield i FA-cupen. Men den dusten tycker jag är svår att ha med i en sorts formaspekt från City’s sida eftersom man inte ställde upp med den ordinarie startelvan i en tanke att man skulle vila några spelare och klara av matchen ändå. Men tji fick City då det endast blev oavgjort 0-0 och därmed försattes man i en prekär situation i och med att det blir omspel vilket inte uppskattas i ett redan supertufft spelcshema.

Skador kan vara avgörande

Annars befinner sig Man city på andra plats i Premier League tabellen, åtta poäng efter ledande Chelsea, vilken är en fin forcering med tanke på att de nyligen låg femma, precis före Manchester United på sjätte plats. I Champions League klarade Manchester City andraplatsen i gruppspelet efter FC Barcelona och före Mönchengladbach. En kortfattad summering av vad jag kunnat se under de senaste månaderna är att Manchester City ofta vinner sina matcher när de har nyckelspelarna med i startelvan, när de väl förlorar så är det i så fall mot de bästa lagen, antingen något av topplagen i ligan eller en toppklubb i Europa. De går också sällan av planen utan att ha gjort mål, om vi nu återigen bortser från Huddersfield matchen. Skador i truppen just nu på Gabriel Jesus, Gundogan och Komany kan möjligen ställa till det lite ikväll. Även Clichy och Kolarov är osäkra kort inför kvällen.

Målglatt gäng på besök

Kvällens bortalag Monaco gästar Etihad Stadium som serieledare i franska Ligue 1 före Paris SG som i förra veckan krossade FC Barcelona med 4-0. Dessutom vann Monaco grupp E före Bayer Leverkusen och Tottenham. Så det är med andra ord inte på något sätt några duvungar som tar sig an Manchester City med tränare Pep Guardiola i spetsen. Senast man förlorade en match överhuvudtaget var i en ligamatch mot Lyon den 18 december. Och ännu mer imponerad av Monaco blir man om man tittar på hur många mål de gjort i ligan där målskörden uppgår till hela 76 stycken, att jämföra med PSG som är överlägset näst bäst på 50 gjorda mål denna ligasäsong. Helt sanslöst fantastiskt bra målat ärligt talat!

BLGM till oddset 1.65

Dagens bästa spel anser jag är på att ”båda lagen gör mål” i matchen Manchester City – Monaco. Går det in kan jag se fram emot 1.65 gånger pengarna tillbaka hos spelbolaget Unibet.

Passa på att hänga med Unibet nu när det hettar till i Champions League och Europa League då de nu ger dig chansen att vinna ett av två exklusiva VIP-paket (inkl 2 matchbiljetter) till Europa League finalen på Friends Arena den 24 maj senare i vår!

[table id=”unibet500″/]