Idag klockan 13.30 avgörs herrarnas Skiathlon i VM Lahti, men vem vinner tävlingen egentligen?

Sundby favorit enligt spelbolagen

Sundby är dagens favorit enligt spelbolagen men inte enligt oss. Vi har hittat ett riktigt bra speltips på dagens skiathlon. Oddset på Sergej Ustiugov är alldeles för bra för att inte testas. Ryssen van Tour De Ski i överlägsen stil och det finns några fler saker som gör att vi tycker det finns spelvärde i den uthållige ryssen. Dels har han en ruggig spurt där han avgjort flertalet lopp på upploppet. Sen tror vi att det finns en revanchlust från Ustiugovs sida då han missade guldet i sprinttävlingen i torsdags. Var det någon som såg hur förbannad han var efter målgång? Han blev passerad av Pellegrino på upploppet vilket gjorde att han tappade guldet med 50 meter kvar. Ryssen sopade därefter skidstaven i backen och såg minst sagt förbannad ut. Inte på så vis att det var någon oschysst av de andra åkarna utan mer att han verkligen ville ha det där guldet. Det finns en vinnarskalle i den karln och oddset på dagens 3 mil känns som en skänk från ovan.

Vi tippar att Sergej Ustiugov vinner Skiathlon i Lahti VM till oddset 4.25 @bet365

skiathlon VM

Skiathlon

Skiathlon är en relativt ny gren inom skidsporten. Den bygger på en klassisk del och en del som går i fri stil. Dagens skiathlon i VM i Lahti så åker damerna 2 x 7,5 km och herrarna åker den dubbla streckan 2 x 15 km. Under tidigare VM då inte den här grenen fanns så åkte damerna och herrarna samma strecka men då i samma stil hela vägen. När halva streckan är åkt i skiathlon så går man in i depå och byter skidor. Man har olika skidor för klassisk och fri stil och dessutom olika vallning för de olika skidtyperna och stilarna.

Damernas skiathlon startar 11.00 idag och herrarnas börjar 13.30. Här kan du läsa mer om VM i Lahti.