Viktigt möte i Premier League denna söndagseftermiddag har vi när tvåan Tottenham möter sjuan Everton med matchstart klockan 14:30. Båda lagen är i behov av vinst. Tottenham behöver vinna för att över huvudtaget ha en chans att tampas med Chelsea om ligaguldet, 10 poäng framför. Everton måste satsa på seger för kunna knapra in på de framförvarande lagen, i första hand Manchester United och Arsenal som båda tappade poäng igår. För Evertons del är det Europacup spel nästa säsong som hägrar.

Everton närmar sig Europacup spel

Vid vinst för dagens bortalag Everton skulle det innebära att man i så fall bara är 2 poäng bakom Man United som igår bara fick med sig 1 poäng ifrån hemmamötet med Bournemouth trots att bortalaget fick en man utvisad i slutet av första halvlek samt att Zlatan missade en straff i andra. Och där sprack också vårt speltips med Zlatan som målskytt i matchen. Närmare än så kommer vi inte till ett vinstodds. Ytterligare en pinne längre fram i Premier League tabellen finns gårdagens förlorarlag Arsenal som i matchen borta mot Liverpool fick ge sig med 3-1.

Tottenham har inte förlorat hemma

Formen hos Tottenham och Everton är ganska jämn jämförelsevis. Men det som sticker ut är Tottenhams starka resultat på hemmaplan. Inte en enda inkasserad förlust på arenan White Hart Lane i London den här säsongen i ligaspelet och bara två oavgjorda. Med sina elva hemmavinster på tretton spelade så visar det med en alldeles särskild tydlighet att Tottenham är urstarka hemma. Dessutom släpper man in minst mål totalt sett av alla Premier League lagen. Det blir en speciell nöt att knäcka för Everton som vi dock vet aldrig ger upp och alltid kämpar till 100% ända till slutsignalen ljudit från domarens visselpipa.

Spel på antal hörnor

I och med att båda lagen siktar på vinst eftersom 3 poäng är viktigt för både Tottenham – Everton i det här skedet av säsongen så tror jag på en fartfylld match med många och snabba anfall åt båda håll. Dock behöver det inte betyda att det blir många mål. Nej jag tror på en ganska målsnål match men vågar inte spela på det. Större spelvärde ser jag istället att det med dessa förutsättningar blir många hörnor i matchen Tottenham – Everton. Mitt speltips går därför till att det blir över 10,5 hörnor med oddset 1.72 @unibet.

Glöm inte att du kan spela live odds under matchens gång också! Lycka till!

[table id=”unibet500″/]