Dagens returmatcher i Champions League’s åttondelsfinal är Leicester – Sevilla och Juventus – FC Porto med matchstarter klockan 20:45 tisdag 14 mars 2017.

Stor spänning i Leicester – Sevilla

I första matchrundan i åttondelsfinalen mellan kvällens kombattanter slutade med seger för Sevilla mot Leicester med 2-1 och vinst för Juventus över FC Porto med 2-0. Juventus känns i och med tvåmålssegern i praktiken redan klara för vidare avancemang när man ikväll har fördel av egen hemmaplan och har et så pass bra resultat att gå på. Däremot är det stor spänning i kvällens andra match då Leicester hemma på King Power Stadium ska hämta igen 2-1 resultatet från bortamötet.

500% Bonus Unibet

Leicester överraskar i Champions League

Leicester som är regerande ligamästare i engelska Premier League överraskade förra säsongen en hel fotbollsvärld. Den här säsongen överraskar de i ligan tyvärr åt det negativa hållet då de haft det förtvivlat svårt att komma upp i närheten av vad de presterade då. Men kanske har det nu kommit en vändning sedan Claudio Ranieri fick kicken efter förlusten mot just Sevilla den 22:e februari, och tränaransvaret gick istället över till assisterande tränaren Craig Shakespeare.

Två ligamatcher har hunnit spelas sedan dess och båda har man vunnit mot Liverpool och Hull. Innan dess radade man upp förluster, nio stycken på elva matcher. Men i Champions League har man i alla fall överraskat positivt på mig under hela säsongen med tanke på hur ligaspelet sett ut. Och ännu bättre borde det bli nu när man fått in lite självförtroende i laget igen.

Sevilla till match med tveksam form

Sevilla är resultatmässigt denna säsong närapå lika starka som FC Barcelona och Real Madrid. Från sin tredje plats i La Liga skuggar man de två framförvarande klubbgiganterna endast 3 poäng bakom Barca och 5 poäng efter serieledarna Real. Dock har de två senaste ligamatcherna varit sämre resultatmässigt än vad man tidigare varit van vid. Först oavgjort mot ligatian Alaves och sedan blev det inte mer än en pinne mot sjuttonde placerade Leganes heller.

Fyra tappade poäng på två matcher som man borde vunnit för att fortsätta vara ett riktigt hot om LA Liga titeln är inte den förberedelse man ville ha innan dagens returmöte i Champions League mot Leicester som känns på G just nu. Men hur som helst är man ett otroligt starkt lag, det går inte att sticka under stol med. Och i första mötet lagen emellan så var Sevilla totalt överlägsna och kostade till och med på sig att missa en straff.

Speltipset BLGM

Enligt spelbolagen är Sevilla skyhöga favoriter att avancera vidare till kvartsfinal. Jag är inte lika säker på det. Däremot känns det för osäkert att spela på att Leicester istället fixar biljetten till oddset 3.70, även om jag lockas av tanken. Båda lagen gjorde mål i första mötet och jag tycker att det finns ännu bättre grund för att det även skulle bli så i den här matchen jämfört med första.

Leicester som enligt pappret och all statistik är det sämre laget av de två har ändå den stora fördelen av hemmaplan och lyckades man knoppa in en boll i första matchen borde man också klara av detsamma i kvällens fight. Sevilla kommer att komma till en hel del chanser eftersom Leicester är tvunget att gå framåt och det borde, med tanke på deras kvalitet, resultera i ett eller annat mål. Jag spelar på att båda lagen gör mål i matchen Leicester – Sevilla till oddset 1.56 @unibet.

[table id=”unibet500″/]

Champions League erbjudanden

  1. Gissa rätt hos Betsson och vinn biljetter till Champions League finalen! Frågan är: Hur många gula kort kommer att delas ut i Champions League-matcherna den 14:e mars (endast ordinarie tid)?
  2. Du kan hämta ett gratis LiveBet i mobilen hos NordicBet värt 100 kronor, plus 50 kronor i Live Casino-bonus – varje matchvecka under åttondelsfinalerna och kvartsfinalerna i Champions League.
  3. Ta chansen att lira en fyrling på Champions Legaue hos Unibet och om du förlorar på grund av en match ger de dig ett gratisbonus värd 100 kr!
  4. Få ett gratisspel på valfri onsdagsmatch i Champions League hos Betsafe enbart genom att lägga ett spel på någon av tisdagens CL-matcher.

Champions League’s åttondelsfinaler

Fyra av åttondelsfinalerna har spelats klart och de lag som redan innan kvällens och morgondagens matcher är vidare till kvartsfinalerna är FC Barcelona, Real Madrid, Borussia Dortmund och Bayern München

PSG – FC Barcelona (4-0, 1-6), Barca vidare till kvartsfinal i Champions League med totalt 6-5 i målskillnad.
Real Madrid – Napoli (3-1, 3-1), Real vidare till kvartsfinal i Champions League med totalt 6-2 i målskillnad.
Benfica – Borussia Dortmund (1-0, 0-4), Dortmund vidare till kvartsfinal i Champions League med totalt 4-1 i målskillnad.
Bayern München – Arsenal (5-1, 5-1), Bayern vidare till kvartsfinal i Champions League med totalt 10-2 i målskillnad.
FC Porto – Juventus (0-2)
Sevilla – Leicester (2-1), Hur ska det gå i kvällens match Leicester – Sevilla?
Leverkusen – Atletico Madrid (2-4)
Manchester City – Monaco (5-3)