Åttondelsfinalernas returmatcher i fotbollens Europa League 16/3 ska spelas ikväll och vi har ett par intressanta speltips på några av matcherna.

Det är oerhört spännande returer vi har att se fram emot i nästan alla de åtta Europa League kamperna denna afton. Det är väl egentligen bara det helbelgiska mötet mellan Genk och Gent som känns mer eller mindre avgjort på förhand efter att kvällens hemmalag Genk bortaslog Gent med 5-2 i första matchen.

500% Bonus Unibet

Dagens speltips Europa League

Mina span blir idag på de tre matcherna ryska Krasnodar mot spanska Celta Vigo med förhoppningsvis John Guidetti från start, holländska Ajax mot vårt kära grannland i söder FC Köpenhamn, samt engelska Manchester United mot ryska FK Rostov i en match där vi garanterat kommer få se Zlatan Ibrahimovic spela från start om inget oförutsett händer.

Krasnodar – Celta Vigo kl. 19:00

Celta Vigo ska i kvällens svåra bortamöte med Krasnodar försöka förvalta det lilla enmåls försprång man skaffade sig i förra veckans möte med varandra. Vilket kan bli nog så svårt mot ryska ligafyran Krasnodar spelandes på den egna hemmaplanen Kuban Stadium och som också vann helgens ligamöte mot Lokomotiv Moskva. Krasnodar gjorde ju också ett viktigt mål mot Celta Vigo på bortaplan i en match där Celta inte lyckade skjuta in det avgörande 2-1 målet förrän i den 90:e spelminuten. Vi tippar på att det blir lika jämnt i kvällens kamp och att båda lagen gör mål. Skulle verkligen vara kul för oss svenskar att få se John Guidetti spela denna viktiga match och allra roligast vore det förstås också se honom göra mål!

Speltips Krasnodar – Celta Vigo: Båda lagen gör mål, odds 1.67 @unibet.

Ajax – FC Köpenhamn kl. 21:05

Det lär bli tajt i Amsterdam efter FCK:s 2 – 1-seger över Ajax i Köpenhamn. Ajax ligger tvåa i holländska ligan Eredivisie efter serieledarna Feyenoord. FC Köpenhamn å sin sida är helt överlägsna den här säsongen i danska Superliga och leder tabellen med 12 poäng före Bröndby närmast efter. FCK som nu spelat ligafotboll i en månad efter ett två månader långt vinteruppehåll ser ut att ha biebhållit den fina form man hade under hösten. Det var med knapp marginal som man i december slutade trea i sin Champions League grupp efter Leicester och FC Porto. Detta betydde att man istället fick ta sig an Europa League spel. Ajax vann sitt gruppspel i Europa League under hösten klart före tvåan Celta Vigo. Jag förväntar mig en stentuff match på Amsterdam ArenA och en målsnål sådan.

Speltips Ajax – FC Köpenhamn: Totalt under 2,5 mål i matchen, odds 1.78 @unibet.

Manchester United – FK Rostov kl. 21:05

Man Utd fick med sig 1-1 från den långa bortaresan till Rostov. Vinner Zlatan & co hemma på Old Trafford och går vidare till kvartsfinal i Europa League? Ja vi på Svenskt Spel tror i alla fall benhårt på det. Och vi kommer att få se Zlatan göra mål! Manchester United visste det skulle bli en oerhört tuff match på den stenhårda ryska fotbollsplanen i första mötet och fick med sig ett resultat som man är nöjd med tror jag. Ikväll kan de avgöra på Old Trafford inför hemmapubliken vilket är en möjlighet de inte lär missa då både Mourinho och spelarna ser Europa League som en viktig turnering. Zlatan Ibrahimovic är avstängd tre matcher i engelsk liga och cup-spel så nu kan han ägna alla sitt fokus på matchen ikväll!

Speltips Manchester United – FK Rostov: Zlatan Ibrahimovic gör mål, odds 1.73 @unibet.

Alla spelen är inlämnade hos Unibet!

Unibet erbjudande500 % BonusFå 500 kr!Hämta Bonus

Europa League matcher 16/3

Se här dagens matchstarter torsdagen den 16:e mars 2017 samt de resultat lagen har med sig in i matcherna efter förra veckans förstarundor.

19:00 Besiktas – Olympiakos Piraeus (1-1)
19:00 Genk – Gent (5-2)
19:00 Krasnodar – Celta Vigo (1-2)
21:05 Ajax – FC Köpenhamn (1-2)
21:05 Anderlecht – APOEL (1-0)
21:05 AS Roma – Lyon (2-4)
21:05 Borussia Mönchengladbach – Schalke (1-1)
21:05 Manchester United – FK Rostov (1-1)