Underbara actionfredag! Vilken hockeykväll vi har idag 17/3 med de första kvartsfinalerna i SM-slutspelet SHL 2016/2017 mellan Frölunda – Skellefteå & Växjö – Malmö. Se till att spela ett odds på matcherna, antingen pre-match eller livespel, för att göra SM slutspels-kvällen ännu hetare och mer spännande. Det tänker i alla fall jag göra!

Åttondelsfinalerna är avklarade och där drog Malmö och Färjestad det längsta strået efter att Malmö slog Luleå i två raka och Färjestad vann det avgörande tredje mötet med Djurgården. Nu när kvartsfinalerna börjar förlängs matchserien. Istället för att som i åttondelsfighterna spela matcher i bäst av tre så gäller kvarts-, semifinaler och final spel i bäst av sju matcher.

Idag fredag 17 mars:

19:00 Frölunda – Skellefteå
19:00 Växjö – Malmö

Imorgon lördag 18 mars:

15:15 HV 71 – Färjestad
18:00 Linköping – Brynäs

Speltips Frölunda – Skellefteå

Frölunda hemmastarkast men formdipp på väg?

Frölunda slutade 3:a i SHL och får då enligt SM-slutspels reglerna möta sexan Skellefteå. Ska bli så himla spännande och kul att se hur de här matcherna kommer gestalta sig. Det är definitivt fördel Frölunda i kvällens drabbning i och med spel på hemmais. Faktum är att Frölunda är hela hockeyligans allra bästa hemmalag där man inkasserat 20 vinster på 26 spelade hemmamatcher. Enda smolket i bägaren som jag ser det är att 3 av av de totalt 6 förlusterna har kommit till i slutet nu innan SM-slutspelet skulle ta vid. Kanske inte den bästa tidpunkten på säsongen att nu visa tecken på en formdipp.

Skellefteå har SHL’s bäste poängplockare

Skellefteå hade bara en enda spelare med bland de tjugo bästa poängplockarna i SHL 2016/2017 medan Frölunda hade tre! Men det är inte vilken spelare som helst som Skellefteå har i sitt lag, 33-årige Joakim Lindström överträffade alla andra poängplockare i SHL’s skytteliga och var bäst med sina 54 producerade poäng fördelat på 18 mål och 36 assists. Det här är en kille som inte riktigt fick till det under sin utlandsvistelse varken i NHL eller KHL, men i SHL är han bäste poängplockare vilket är mäktigt! Orosmolnet är förstås att han är relativt ensam om att producera duktigt och det är bara Pär Lindholm, Sebastian Aho och Bud Holloway som också levererat framåt.

Tidigare SHL-möten med varandra:

07.03.17 SHL Skellefteå Frölunda 2 : 1, (7 mars 2017)
19.01.17 SHL Frölunda Skellefteå 2 : 3, (19 januari 2017)
29.10.16 SHL Frölunda Skellefteå 4 : 2, (29 oktober 2016)
22.10.16 SHL Skellefteå Frölunda 2 : 3, (22 oktober 2016)

Speltips: Det brukar bevisligen bli oerhört jämna och tuffa matcher mellan Frölunda – Skellefteå och jag tror inte det kommer bli annorlunda ikväll när SM-slutspelet inleds. I alla matcherna utom en har båda lagen gjort 2 mål var och det anmärkningsvärda är att båda lagen har gjort minst ett mål var i den sista tredje perioden i alla deras fyra möten hittills den här säsongen. Mitt spel blir på att båda lagen gör minst 2 mål var. odds 2.03 @NordicBet.

Spela 250 kr gratis på hockey + få SHL-presentkort värt 300 kr!

NordicBet erbjuder alla nya spelare en välkomstbonus på 100% upp till 1000 kronor. Dessutom får du hos NordicBet just nu spela ett 250 kronor riskfritt spel på hockey! Och som inte det vore nog så erbjuder NordicBet dig även ett presentkort värt 300 kr som du kan använda på valfri SHL-arena om du spelar ett odds för 100 kr hos NordicBet. Presentkortet kan du exempelvis använda i restaurangen, eller när du handlar något i kiosken, eller varför inte skaffa en ny halsduk i supportershoppen?