Efter en hård säsong 2016 där tillslut Marc Marques tog hem mästartiteln så längtar vi nu till att årets säsong skall starta. En del spännande teamförändringar har skett och försäsongstesterna pekar på att Honda och Yamaha fortsatt kommer vara med i toppen. Vinales har börjat starkt i Qatar på sin Yamaha och var snabbast efter 3:e fria träningen. Imponerande med tanke på att han är ny i stallet. Han skuggas av Marc Marques som på sin Honda ligger 0.596 s efter med Pedrosa på tredje plats.

Efter träningar o kval står det nu klart att Vinales tog poleposition inför söndagens lopp. Han har sett start ut hela veckan och det finns en stor möjlighet till en ganska stor vinstmarginal.

Speltipset blir därför: Vinstmarginalen blir 0.501-1.00 s till oddset 15.00 @bet365. (Obs! spelstopp söndag 26 mars kl. 20:00)