bet365

Onsdagens stormatch i Premier League fotbollen är mötet Chelsea – Manchester City. Serieledarna Chelsea mot sexan Arsenal är hur intressant som helst ur många perspektiv.

Chelsea inkasserade totalt överraskande sin första förlust på tretton matcher när man senast mötte sextonde placerade Crystal Palace i en match som slutade 1-2. Ännu mer anmärkningsvärt var det att förlusten kom på den egna hemmaplanen Stamford Bridge i London. Men om vi säger som så hade Chelsea råd med den förlusten i det här läget då man ändå leder ligan med sju poäng före tvåan Tottenham. Och tittar vi på vad Crystal palace presterat den senaste tiden så kan vi konstatera att de är rejält på uppåtgående med fyra raka vinster och inte alls är den slagpåse nu som tabellplaceringen anger. Palace tränaren Sam Allardyce har verkligen lyckats få fason på sitt manskap såhär i sluttampen av premier League säsongen. Dock ska det bli intressant att se om detta var en högst tillfällig plump i protokollet för Chelsea eller om det kanske är början på en något sämre period för Londonlaget?

Det är återigen hemmamatch som väntar för Chelsea ikväll mot normalt betydligt tuffare motståndet Manchester City som gästar Stamford Bridge. Likt lokalkonkurrenten Manchester United är City svårslagna men precis som United får de jobba förtvivlat hårt för att vinna matcherna. Inte sällan slutar matcherna oavgjort. Närmare bestämt så har manchester City spelat oavgjort i deras tre senaste Premier League matcher mot i tur och ordning Stoke, Liverpool och Arsenal. För ligafyran Manchester City’s del är nog prio ett just nu att hålla undan från jagande Man United placeringen bakom fyra poäng efter, med lika många matcher spelade. City är nog väldigt glada för att Manchester United bara fick med sig oavgjort från gårdagskvällens hemmamöte med Everton vilket innebär att de på sätt och vis har råd att förlora ikväll mot Chelsea. Men jag tor dock att Manchester City gärna vill knipa någon av de framförvarande platserna i tabellen som istället för kval till Champions League nästa säsong ger dem en direktbiljett till turneringen.

Speltips på Chelsea – Manchester City 5/4: Manchester City är ligans näst bästa bortalag och gör allt som oftast mål på bortaplan. Chelsea i egenskap av hemmalag och serieledare som man är, så är jag övertygad om att vi får se ett eller annat mål från deras sida också. Jag tippar att matchen slutar med att båda lagen gör mål i kvällens klart hetaste fotbollsdrabbning Chelsea – Manchester City till oddset 1.57 @bet365.

[table id=bet365 /]

Onsdagens Premier League matcher 5/4

20:45 Arsenal – West Ham
20:45 Hull – Middlesbrough
20:45 Southampton – Crystal Palace
20:45 Swansea – Tottenham
21:00 Chelsea – Manchester City
21:00 Liverpool – Bournemouth

Tabellställningen 5/4 inför dagens matcher

1. Chelsea 69 p
2. Tottenham 62 p
3. Liverpool 59
4. Manchester City 58 p
5. Manchester United 54 p
6. Arsenal 51 p
7. Everton 51 p
8. West Brom 44 p
9. Watford 37 p
10. Leicester 36 p
11. Stoke 36 p
12. Burnley 35 p
13. Southampton 34 p
14. Bournemouth 34 p
15. West Ham 33 p
16. Crystal Palace 31 p
17. Swansea 28 p
18. Hull 27 p
19. Middlesbrough 23 p
20. Sunderland 20 p