Oerhört viktiga poäng står på spel i dagens match Manchester United – Chelsea nu när det börjar närma sig säsongsavslutning i Premier League. Chelsea går för mästartiteln medan Manchester United är ute efter en Champions League plats. Matchstart kl. 17:00. Tv-kanal: Viasat Sport Premium.

Manchester United – Chelsea 16/4

Under hela säsongen har Chelsea behållt förstaplatsen i Premier League tabellen. Men från att avståndet till de bakomvarande lagen tidigare varit betryggande har nu Tottenham ångat på ordentligt och är inför mötet idag mellan Manchester United och Chelsea bara 4 poäng efter. Så vid händelse av förlust för bortalaget ikväll så är titelracet helt öppet vilket det inte varit någon gång tidigare under säsongen om vi inte tittar tillbaka ända till säsongsinledningen. Dessutom har Tottenham bättre målskillnad så det lutar åt att Chelsea måste ha minst 1 poängs marginal på sin sida för att bli Premier League mästare.

För Manchester Uniteds del kan den här matchen ha väldigt stor avgörande betydelse för hur man ska hantera den fortsatta matchningen av spelarna. United tränaren José Mourinho har tidigare gått ut och sagt att de närmaste matchernas resultat kommer påverka hur han kommer satsa och formera laget med prioritet på antingen ligaspelet eller Europa League. I torsdags spelade man 1-1 i kvartsfinalmatch 1 borta mot Anderlecht och returen på Old Trafford om fyra dagar är av största vikt för Mourinho och Zlatan.

Vinner Manchester United Europa League är placeringen i Premier League av mindre betydelse då man i form av Europa League mästare automatsikt kvalificerar sig för nästa säsongs Champions League spel. Åker man däremot ur Europa League betyder placeringen i PL-tabellen allt! För om man inte har någon chans på Champions League kommande säsong så är risken mycket stor att Zlatan inte förlänger kontraktet med United och styr sin kos över Atlanten. Och Mourinho skulle därmed tappa sin bästa spelare.

Speltips Manchester United – Chelsea: Båda lagen gör mål, odds 1.79 @betsson!

NordicBet erbjudandeRiskfritt SpelFå 1000 kr!Hämta Bonus