När aprilvädret lever upp till dess värsta rykte är det skönt att det finns möjlighet till hockey i världsklass varje dag. Gastkramande spänning i SHL finalen och NHL har gått in i andra rundan av Stanley Cup.

Matchstart: kl. 21:00 svensk tid lördag 29 april 2017.
TV-kanal: ViaPlay (Titta på mobilen, surfplattan och datorn)

Ottawa Senators – New York Rangers

Tänkte vi skulle titta lite närmare på lördagens matiné match mellan Ottawa Senators och New York Rangers.

Vägen till andra rundan har varit lika när man ser till antalet spelade matcher. Båda lagen tog sig vidare med 4-2 vinster och första matchen lagen emellan slutade med knapp vinst för Ottawa. Detta efter att en målsnål match som avgjordes av vår svenska superstar Erik Karlsson 15.49 in i tredje perioden. Kanske inte hans snyggaste mål, men sånt verkar inte vara nått som påverkar Erik. Han har gjort två liknande från den positionen tidigare. Från sarghörnet vid förlängda mållinjen… Måste ha gjort extra ont i Lundqvist efter han han radat upp superräddningar tidigare i matchen.

2-1 till Ottawa och målsnålt så det förslår. Tror det är en trend som kommer hålla i sig. Det blev inget mål i första perioden i första matchen och jag tror det blir likadant i match nummer två nu på lördag.

Speltips: Inget mål i första perioden mellan Ottawa Senators – New York Rangers ger ett odds hos betway på 3.55.

/Stefan G