Enda Allsvenska mötet denna sista dag i maj 30/4 är matchen AIK – Sundsvall. Båda lagen har börja säsongen knackigt. AIK sjua och Sundsvall på 13:e plats.

Matchen blåser igång kl. 15:00 söndag 30 april 2017. C More Sport direktsänder matchen!

C More visar matchen på mobilen, surfplattan eller datorn genom att antingen teckna abonnemang eller köpa en enstaka matchbiljett för 199 kr!

AIK – Sundsvall

Under de första fem matcherna i årets Allsvenskan har de nästan följt varandra exakt gällande målskörd och poäng. Sju respektive fem poäng betyder att AIK har lyckats vinna en mer match än Sundsvall som istället har en oavgjord mer. AIK’s målskillnad 5-5 ska jämföras med Sundsvall’s 5-6 i gjorda och insläppta mål.

AIK vann senast i hemmamötet med Sirius med 1-0 efter en match som hemmalaget dominerade sett till antal målchanser och skott på mål. Det kunde blivit betydligt mer än ett mål men effektiviteten hos AIK är inte den allra bästa.

Sundsvall kommer till söndagens match med två raka oavgjorda matcher i bagaget. En poäng var blev det i matcherna mot Hammarby och Elfsborg. Det var i alla fall ett ordentligt fall framåt jämfört med de två matcherna innan som innebar förluster.

AIK – Sundsvall är en på förhand svårbedömd match då man inte kunnat se någon tydlig framgångslinje hos något av lagen än så länge. Spelbolagen håller AIK som favoriter att vinna matchen vilket kanske inte är så konstigt med tanke på hemmaplan och bättre tabellplacering. Och det kan mycket väl bli så att AIK vinner över Sundsvall. Men jag tänker att de också lika gärna kan bli oavgjort då Sundsvall nog trots allt är nöjda med en pinne idag. Och de verkar ju veta hur man ska spela oavgjort med tanke på de senaste resultaten.

Mitt speltips på matchen AIK – Sundsvall blir ett spel på ett oavgjort resultat men med pengarna tillbaka vid hemmavinst. Oddset för ett sådant spel ger 1,50 gånger pengarna hos betsson.

Kolla här in Jakobs magnifika speltips!